Ukrajinský premiér varuje: Čakajte zimnú vlnu migrantov!
22 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ v rozhovore pre nedeľné vydanie novín Frankfurter Allgemeine Zeitung varoval v súvislosti s nedávnymi ruskými náletmi na územie jeho krajiny pred ďalším prílevom vojnových utečencov. 

"Ak už na Ukrajine nebude žiadna elektrina, vykurovanie a voda, môže to spustiť novú migračnú vlnu cunami," povedal Šmyhaľ v rozhovore, ktorý pred zverejním mala k dispozícii DPA.

Šmyhaľ obvinil Rusko, že útokmi na ukrajinskú civilnú infraštruktúru chce "uvrhnúť Ukrajinu do humanitárnej katastrofy". Počas blížiacej sa zimy by totiž mohlo na Ukrajine veľa ľudí zamrznúť.

Šmyhaľ preto požiadal o "mobilné zariadenia na výrobu elektriny a tepla", ako aj zariadenia na úpravu vody. Dodal, že pohonné hmoty do generátorov sú aktuálne stále dostupné, ale ak dôjde k rozsiahlym výpadkom dodávok elektriny a vykurovania, Ukrajina bude podľa neho potrebovať toho viac" vrátane "dodávok elektriny" zo Západu.

Blaha si podal slovenské televízie: Augusto Pinochet by to nevymyslel lepšie!
Pravičiari okupujú nedeľné diskusie - toto je podvod na Slovákoch! Myslí si to opozičný poslanec a ľavičiar Ľuboš Blaha. A vo svojom statuse na Telegrame tento výber hostí diskusných relácií v slovenských televíziách aj adekvátne okomentoval. V... Čítať ďalej
22 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik