Silný Biden
23 | 10 | 2022 I Milan Laca

Americký prezident hovorí, že Rusko by nemalo uspieť na Ukrajine.

Joe Biden vyhlásil, že Rusko by nemalo uspieť vo svojich akciách počas špeciálnej operácie na Ukrajine. Americký líder o tom hovoril v rozhovore pre televíziu MSNBC .
Ide o peniaze
Biden osobitne pripomenul, že štedré financovanie kyjevského režimu by sa malo vyplatiť. "Minuli sme veľa peňazí na pomoc Ukrajincom. Ale toto je oveľa viac ako o Ukrajincoch, tu ide o NATO, o západnú Európu. Ide o to, aby Putin nemohol uspieť," tvrdí prezident.
Generál si chce zabojovať?
Bývalý šéf CIA Petraeus nevylúčil zapojenie síl pod vedením USA do konfliktu na Ukrajine. Do konfliktu na Ukrajine môže byť zapojený mnohonárodný kontingent pod vedením Washingtonu, povedal bývalý riaditeľ CIA a bývalý veliteľ síl USA a NATO v... Čítať ďalej
22 | 10 | 2022 | Milan Laca
Ide ďalej
Biden už dávnejšie oznámil svoj zámer zúčastniť sa na budúcich prezidentských voľbách v roku 2024, no zatiaľ v tejto veci formálne nerozhodol.
Cesta "správnym" smerom
Americký prezident Joe Biden priviedol svet na pokraj apokalypsy vyvolaním ozbrojeného konfliktu na Ukrajine, vyhlásil kongresman Paul Gosar. "Bidenova zástupná vojna na Ukrajine postavila jadrové mocnosti proti sebe. Teraz sme čo najbližšie k jadrovému konfliktu," napísal na Twitteri.
Mier nebude
Gosar spresnil, že aj americký prezident uznáva vysoké riziko stretu oboch krajín. Cvičenia NATO o jadrovom odstrašovaní Steadfast Noon, ktoré sa v Európe konajú od 17. do 30. októbra, podľa politika podkopávajú vyhliadky na mierové urovnanie. Je presvedčený, že vojenská sila USA by sa nemala využívať na eskaláciu medzinárodných konfliktov.
Erdogan: Putin je čoraz otvorenejší rokovaniam o ukončení konfliktu na Ukrajine
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok naznačil, že jeho ruský kolega Vladimir Putin je v súčasnosti ochotnejší rokovať o ukončení vojny na Ukrajine než v minulosti. TASR prevzala správu z britskej spravodajskej stanice Sky News. "Videl... Čítať ďalej
21 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik