Prieskum: Dvom tretinám ľudí zamestnávatelia v čase krízy neprilepšili!
22 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Viac ako dvom tretinám (69 %) zamestnancov v SR v čase rekordného zdražovania zamestnávateľ platovo neprilepšil ani nepridal žiadnu pracovnú výhodu. Informoval o tom októbrový prieskum spoločnosti Maxin's Group, ktorý sa uskutočnil na vzorke 1023 respondentov starších ako 18 rokov.

"Zamestnávatelia zatiaľ vyčkávajú a radikálne nezvyšujú mzdy, pretože im prudko vzrástli náklady na výrobu," poznamenal výkonný riaditeľ spoločnosti Roman Kučera.

Takmer štvrtina (24 %) opýtaných však priznala, že im ich zamestnávateľ platovo prilepšil, napriek tomu im to však nestačí. Zvyšných 7 % respondentov uviedlo, že im zamestnávateľ pokryl alebo sa postupne snaží pokrývať stúpajúce životné výdavky.

Z prieskumu taktiež vyplýva, že ak by ľudia pre rastúce životné náklady museli hľadať lepšie platenú prácu, 58 % by presvedčila suma minimálne 300 eur navyše oproti ich súčasnej mzde. Vyšší plat aspoň o 200 eur by na zmenu práce presvedčil 24 % opýtaných. O 100 eur navyše by ako argument stačilo 8 % účastníkov prieskumu.

Odborník firmám odporúča udržať si najmä najvýkonnejších a lojálnych ľudí. "Zamestnávatelia citlivo zvažujú, ako ohodnotiť najvýkonnejších zamestnancov, a čoraz viac zavádzajú do praxe takzvaný výkonnostný bonus," uzatvára.

Pripravte sa na ŤAŽKÚ KRÍZU! Horšiu, ako si pamätáme
Americký ekonóm Roubini predpovedá finančný šok a návrat „najhoršieho zo 70. rokov“. Nouriel Roubini očakáva, že svet bude čeliť nielen prudkému nárastu inflácie, ale aj stagflácii. Situácia vo svetovej ekonomike bude podľa jeho názoru horšia ako... Čítať ďalej
22 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik