Karol Farkašovský: Scestné myslenie Jany Bittó Cigánikovej
23 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Aj smútiť sa dá úprimne a pritom dôstojne a v pokoji, hovorí bývalý novinár a politik Karol Farkašovský na margo tragédie na Zámockej a diania po nej a kritizuje poslankyňu NR SR Janu Bitó Cigánikovú (SaS). Čo podľa neho platí raz a navždy?

Dráma smútku nesvedčí

"Po Slovensku sa plazí nový trend. Podaktorí liberáli sa snažia spájať súcit so zodpovednosťou. Každý normálne mysliaci a cítiaci človek súcíti s obeťami hroznej tragédie na Zámockej ulici v Bratislave. Dá sa to - aj bez veľkých slov, dôstojne, úprimne v tichosti a pokoji," píše na sociálnej sieti Farkašovský.

"Už vonkoncom nie sú k tomu potrebné televízne kamery. Ani vzlykajúca poslankyňa, ktorá v debate bohorovne prisúdila vinu za tragédiu – nám všetkým. Obviniť z kolektívnej viny divákov a všetkých občanov Slovenska je prejav úplne scestného myslenia. To ani náhodou, vážená pani," nesúhlasí s emotívnymi slovami Bittó-Cigánikovej.

Kto má teda poznať vinníka

"Vinníka, jeho motív a pozadie hrozného činu má určiť policajné vyšetrovanie a orgány spravodlivosti. Účelovo spájať súcit so zodpovednosťou je nehorázna teatrálna manipulácia verejnej mienky – a to na falošnom základe.

Ak už poslankyňa hovorí o zodpovednosti, tak v prvom rade nesie zodpovednosť vládna koalícia. Nekompetentné riadenie štátu vytvorilo neistotu, chaos, beznádej a spôsobilo hlboký spoločenský rozvrat. Zodpovednosť padá na garnitúru, ktorá tu takmer systematicky nivočí medziľudské vzťahy, pochováva ľudskú úctu a toleranciu. Garnitúra, ktorá občanom nadáva do dezolátov, svíň, opíc, či lúzy..., ktorá živí vulgárnosť, nenávisť, hrubosť, nevraživosť a mocenskú aroganciu," nedáva si servítku pred ústa Farkašovský.

Bittó Cigániková v šoku! Okamžite po hlasovaní o postavení QUEER komunity na Slovensku "natrela" Progresívne Slovensko
Napriek deklarovanej podpore poslancov, zákon o partnerskom spolužití v parlamente nenašiel pri hlasovaní dostatočnú podporu a neprešiel ani do druhého čítania. Prezidentka Zuzana Čaputová ostala sklamaná, Jana Bittó Cigániková v šoku! A na... Čítať ďalej
20 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Boli toho súčasťou

"Môže sa teraz SaS tváriť akokoľvek tvrdo opozične – a vehementne sa dištancovať od koalície. Raz a navždy platí, že dva a pol roka bola jej súčasťou, tvorila ju a výdatne podporovala. A v tichosti to robí naďalej. Takže vinu na spoločenskom úpadku a morálnom rozklade, ktorý žiaľ, vytvoril podhubie absurdného zločinu, nezmyjú ani krokodílie slzy v televízii. Občania Slovenska súcítia, ale zodpovednosť za brutálny zločin určite nenesú," uzatvára Farkašovský.

Zmohli ju emócie

Poslankyňa Janka Bittó Cigániková (SaS) sa v nedeľnej televíznej diskusii rozplakala na kameru, aby vzápätí v emotívnom výstupe obvinila všetkých z toho, čo sa v uplynulú stredu stalo v bratislavskom podniku Tepláreň. 

 "Pán Gyimesi... My za to môžeme. Vy viac ako ja a ja tiež, lebo som tomu nedokázala zabrániť, lebo som Vás nedokázala presvedčiť, že s tým máte prestať." Vyhlásila k svojmu spoludiskutérovi utápajúc sa v slzách.

Plač v priamom prenose: Cigániková ronila slzy v diskusii s Gyimesim
V relácii televízii TA3 V politike sa počas svojho príhovoru rozplakala Jana Bittó Cigániková. Rozcítila sa kvôli nenávistnému činu voči LGBTI komunite, ktorý sa odohral na Zámockej. Tam útočník chladnokrvne zastrelil dvoch mladých mužov. Aj... Čítať ďalej
16 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik