Prieskum: Voľby by v októbri vyhral Pellegrini s Ficom
21 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v októbri, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 19,1 percenta. Nasleduje Smer-SD so ziskom 16,1 percenta a SaS s 11,5 percentami hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu TV Joj Na hrane.

Progresívne Slovensko by skončilo štvrté s podporou 11,2 percenta opýtaných. Nasleduje OĽANO s 8,1 percentami a Sme rodina so 7,7 percentami hlasov. Do parlamentu by sa dostala aj Republika so 6,6 percentami a tiež KDH s 5,8 percentami hlasov.

Pred bránami parlamentu by ostala SNS so ziskom 4,1 percenta a tiež ĽSNS s 2,6 percentami. Do NR SR by sa nedostala ani Aliancia (2,1 percenta), Za ľudí (1,6 percenta) a Maďarské fórum (1,2 percenta).

Pod hranicou jedného percenta by sa ocitli Národná koalícia/Nezávislí kandidáti (0,8 percenta) aj Dobrá voľba a Umiernení (0,5 percenta). Život - národná strana, Socialisti.sk, Spolu, Starostovia a nezávislí kandidáti a KSS by získali zhodne po 0,2 percenta.

Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal v parlamente 33 mandátov, Smer-SD 28. SaS a Progresívne Slovensko by obsadili po 20 stoličiek a OĽANO 14. Trinásť poslancov by malo v parlamente hnutie Sme rodina. Republika by obsadila 12 kresiel a KDH desať.

Zber dát pre prieskum sa konal od 12. do 19. októbra na vzorke 1000 respondentov.

Kolíková to síce nevie priamo od JEŽIŠA, ale TOTO by si určite neprial! (VIDEO)
Tisíce rokov kresťania a židia žili v nevedomosti, kým sa narodila Kolíková! Tá všetkým cirkevným hodnostárom a miliardám veriacim vysvetlila kde je pravda. Vo svojom statuse na sociálnej sieti takto reagoval opozičný poslanec Tomáš Taraba na... Čítať ďalej
20 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik