Vodiči pozor! V hre je zvyšovanie cien diaľničných známok. Koľko si môžete priplatiť?
20 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Ministerstvo dopravy koná. Na a medzirezortné pripomienkové konanie predložilo návrh nariadenia vlády, ktorým sa ustanovuje výška úhrady diaľničnej známky. V hre je zvyšovanie ceny diaľničnej známky. Pozrite sa o koľko.

Cena diaľničnej známky sa naposledy zvšovala v roku 2011. Vzhľadom k tomu, že sa náklady zvyšujú aj NDS, je potrebné podľa ministerstva upraviť aj ceny diaľničných známok.

Nové ceny slovenských diaľničných známok priniesol portál Pravda:

"Cena diaľničnej známky s platnosťou na kalendárny rok a diaľničnej známky s 365-dňovou platnosťou by sa mala zvýšiť na 60 eur. Cena diaľničnej známky s mesačnou platnosťou by sa mala zvýšiť na 17 eur a cena 10-dňovej známky na 12 eur," píše Pravda.

Ak návrh prejde, pričom je veľká pravdepodobnosť, že áno, nové ceny diaľničných známok budú platiť od 1. januára 2023.

Protestujúci sa prilepili k podlahe. Nedostanú sa ani na toaletu...
Netradičný spôsob protestu si zvolili vedeckí rebeli, ktorí sa prilepili k podlahe, aby upozornili na svoje požiadavky. Deviati sa prilepili k podlahe pavilónu porsche na Autostadte v Nemecku, niektorí držia hladovku a dostať sa na toaletu nemajú... Čítať ďalej
20 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik