"Zbláznili sme sa už dočista všetci?" Pýta sa Marián Kéry a vyzýva políciu, aby si ho predvolali na výsluch a podanie vysvetlenia!
19 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Pobúrený Marián Kéry (SMER - SD) sa pýta: "Zbláznili sme sa už dočista všetci?" A otvorene vyzval Políciu Slovenskej republiky, aby si ho predvolali na výsluch a na podanie vysvetlenia. V akej veci, vysvetlil poslanec NR SR v príspevku na sociálnej sieti.

Slovenská polícia odhalila ruskú propagandu! Je ňou zmienka o mieri a statusom na sociálnej sieti upozornila, že falošné volania po mieri sú skrytým a významným nástrojom ruskej propagandy v Slovenskej republike. 

Šíria ju podľa nej vplyvné skupiny a jednotlivci, ktorí sledujú buď ciele Ruskej federácie na Slovensku alebo vlastné ciele, keďže vedia, že takýmto spôsobom dokážu osloviť časť populácie. 

Slovenská polícia odhalila ruskú PROPAGANDU! Je ňou zmienka o MIERI
Falošné volania po mieri sú skrytým a významným nástrojom ruskej propagandy v Slovenskej republike, upozornila polícia. Šíria ju vplyvné skupiny a jednotlivci, ktorí sledujú buď ciele Ruskej federácie na Slovensku alebo vlastné ciele, keďže vedia,... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Podľa Mariána Kéryho, poslanca NR SR ide obsahovo aj argumentačne o neskutočne primitívny status, akoby ho písal sám smutne známy Joseph Goebbels, stojaci za propagandisttickou mašinériou fašistického Nemecka.

Podľa Prezídia Policajného zboru SR je aj pápež prokremeľským propagandistom

„Moje srdce sa vždy obracia k ukrajinskému ľudu, najmä k tým, ktorí žijú v oblastiach zasiahnutých bombardovaním,“ povedal pápež veriacim na vatikánskom Námestí sv. Petra. Zároveň sa modlil za to, aby zainteresované strany „zastavili tento uragán násilia a opätovne nastolili mierové spolužitie,“ cituje Kéry pápeža, ktorý podľa neho jasne volá po mieri.

"Podľa Prezídia Policajného zboru SR je však aj on takto prokremeľským propagandistom," dodáva Kéry.

Zbláznili sme sa už dočista všetci? Pýta sa poslanec NR SR za stranu SMER - SD 

"Ako je možné, že takúto nedôstojnú manipuláciu tu predvádza naša polícia a my im to, ako sa hovorí, zjeme aj s navijakom? To nemajú hanby bezostyšne manipulatívne tvrdiť, že „volanie po mieri je v skutočnosti žiadosťou o kapituláciu Ukrajiny“? Ak slovenská polícia nerozlišuje medzi pojmami kapitulácia a diplomacia či dohoda, tak kto potom má mať túto rozlišovaciu schopnosť?" Pýta sa ďalej.

Chmelár: Namiesto vojnových štváčov by mal svet počúvať pápeža, dalajlámu a generálneho tajomníka OSN
Ešte v marci Zuzana Čaputová chápala, že vstup Ukrajiny vo vojnovom stave do NATO by znamenal tretiu svetovú vojnu. Dnes sa pridala k deviatim štátom, ktoré podporujú urýchlené prijatie nášho východného suseda do Severoatlantickej aliancie, pričom... Čítať ďalej
03 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Kéry otvorene vyzýva políciu, nech si potom aj jeho predvolajú policajti na výsluch a podanie vysvetlenia

"Dlhodobo jasne komunikujem, že to, čo sa deje na Ukrajine od 24.februára, považujem za ruskú agresiu, ktorú však nevyriešia stále sa navyšujúce dodávky zbraní, ale len a len diplomacia a mierové rozhovory. Médiá musia zároveň prestať s dvojakým metrom pri hodnotení vojenských akcií na oboch stranách," píše Kéry na sociálnej sieti.

"Tak útok na Kerčský most bol útokom “len” na vojenskú infraštruktúru Ruska, no a odveta Ruska na ciele po Ukrajine je útokom už na civilnú infraštruktúru? To ako po Kerčskom moste nejazdia civilisti?" Pýta sa Kéry.

"Vojna kriví nielen charaktery ľudí, ale aj pohľad na dve takmer totožné veci. Áno, nezmyselne v nej trpia civilisti aj preto, lebo strany konfliktu ničia civilnú infraštruktúru. Aj preto som za mier. Bez ohľadu na následky, ktoré toto moje rozhodnutie vyvolá na strane slovenskej polície," vysvetľuje Kéry.

"To, čo predviedlo v tomto konkrétnom prípade policajné prezídium, je všetko iné, len nie dôstojná práca a komunikácia štátneho orgánu," myslí si Kéry.

"Až mráz po chrbte prechádza človeka, ako to pripomína časy normalizácie, časy komunistického kádrovania. To naozaj sme tak hlboko klesli? Vyvíjať kampaň proti mierumilovnej časti spoločnosti, ktorá si stále ešte dovolí mať svoj vlastný názor?" Kladie poslanec otvorené otázky.

Poslanec Kéry súhlasí s názorom politológa Eduarda Chmelára, ktorý reagoval, že: „...ak polícia oficiálne tvrdí, že „prerušenie akejkoľvek významnej infraštruktúry môžeme považovať za cestu k mieru“, tak musím upozorniť na to, podľa § 417 Trestného zákona môže ten, ktorý to napísal, dostať až desať rokov za propagáciu vojny a podporu vojnovej propagandy."

Chmelár: Vojna nie je realityšou
Žiaľ, je tu to, pred čím historik a politológ Eduard Chmelár varoval už dávno - provokácie sa nedajú tolerovať donekonečna. Slová Eduarda Chmelára vám prinášame bez redakčných úprav. Ešte včera sa naši politickí primitívi vytešovali nad... Čítať ďalej
10 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Z čias druhej svetovej vojny je podľa Kéryho známe, že “goebbelsovské” tvrdenie: "...stokrát opakovaná lož sa stáva pravdou."

"Bojím sa, že na Ukrajine sa stokrát sa opakujúce volania po dodávkach zbraní a pokračovaní konfliktu môžu stať ničivou vojnou, fatálnou pre nás všetkých," vysvetľuje Kéry.

A zdôrazňuje, aby sme sa nedali zastrašiť.

"Ja osobne budem vo svojich názoroch konzistentný tak, ako doteraz," vysvetľuje ďalej. A poukazuje na to, že Ruská federácia a Putin útokom na Ukrajinu sú v pozícii agresora, ale medzinárodné právo sa podľa neho začalo trhať dávno predtým, v roku 1999 bombardovaním Srbska lietadlami NATO.

Súčasný konflikt na Ukrajine je výsledkom aj, či najmä politiky USA a tlaku na rozširovanie NATO až k ruským hraniciam, tvrdí Kéry

"Bez rizika, že príde k celosvetovému vojenskému armagedonu, ho vojensky nemá šancu vyhrať ani jedna strana. Bez mierových rokovaní medzi Ruskou federáciou a USA sa tento konflikt nevyrieši. A státisíce nevinných ľudí na Ukrajine budú trpieť nezmyselne ďalej," konštatuje poslanec NR SR v závere svojho príspevku na sociálnej sieti.

Eduard Chmelár: Takáto deštrukcia právneho štátu tu nebola ani za normalizácie
Historik a politológ Eduard Chmelár urobil výnimku a reaguje na útoky. Hovorí, že takáto deštrukcia právneho štátu a politickej kultúry charakteristická absolútnou neúctou k vzdelaniu, tu nebola ani za normalizácie, a dá sa prirovnať len k rokom... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik