Von der Leyenová: Útoky Ruska na infraštruktúru Ukrajiny sú vojnovými zločinmi
19 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Ruské útoky raketami a dronmi na elektrárne a ďalšiu infraštruktúru na Ukrajine sú "čírym terorom", ktorý sa rovná vojnovým zločinom. Vo vystúpení v Európskom parlamente (EP) v Štrasburgu to v stredu povedala predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.

"Včera sme opäť boli svedkami cielených útokov Ruska na civilnú infraštruktúru. Znamená to novú kapitolu v už aj tak veľmi krutej vojne," uviedla von der Leyenová.

"Medzinárodný poriadok je veľmi jasný. Toto sú vojnové zločiny," zdôraznila. "Cielené útoky na civilnú infraštruktúru s jasným cieľom odrezať mužov, ženy a deti od vody, elektriny a vykurovania pred blížiacou s zimou sú činmi číreho teroru a takto ich aj musíme nazývať."

Šéfka EK tiež zopakovala, že Európska únia bude podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. (tasr/Reuters/DPA)

Škandál okolo Ursuly: Ako to bolo s vakcínami?
Európska prokuratúra (EPPO) začala vyšetrovanie vo veci nákupov vakcín proti COVIDu. Pozornosť sa upriamuje na predsedníčku Európskej komisie Ursulu von der Leyenovú a na jej rolu, ktorú v tejto záležitosti zohrala. Dve iné dozorné agentúry už skôr... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik