Veronika Remišová "zaútočila" na generálneho prokurátora Žilinku
19 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Kým Slovensko sa spamätáva z tragických udalostí, generálny prokurator rieši seba," myslí si Veronika Remišová (Za ľudí), ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI).

Generálny prokurátor Maroš Žilinka počas svojho pondelkového vyhlásenia apeloval na politikov, aby nezavádzali verejnosť. Poukázal na to, že osoba generálneho prokurátora je dlhodobo očierňovaná a v posledných dňoch situácie graduje, keď je do toho vťahovaná aj prezidentka Zuzana Čaputová.Vyprosil si aj to, aby premiér Eduard Heger (OĽANO) o ňom tvrdil, že koná pod vplyvom ktoréhokoľvek veľvyslanca. 

Generálny prokurátor Maroš Žilinka odmieta, že by šíril ruskú propagandu
Generálny prokurátor Maroš Žilinka odmieta, že by šíril ruskú propagandu. Takéto obvinenia považuje za čisto politické a neobjektívne. Nesúhlasí ani s jeho kritikou v súvislosti s prípadom tragickej streľby v centre Bratislavy. Počas svojho... Čítať ďalej
17 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Kým Slovensko sa spamätáva z tragických udalostí, generálny prokurator rieši seba, reagovala Veronika Remišová.

"Nepamätám si, že by ktorýkoľvek vysoký štátny úradník na čele kľúčovej inštitúcie v ťažkých časoch komunikoval takýmto spôsobom," uviedla ministerka MIRRI na sociálnej sieti.

"Útoky na prezidentku, útoky na premiéra, dookola o tom, ako mu kto krivdí. Nepočuli sme odborné riešenia, ako bojovať proti propagande, ako generálna prokuratúra plánuje riešiť extrémizmus, ako navrhuje upraviť tresty v prípade alkoholu za volantom a prečo stále nezmyselne stíha policajtov, ktorí vyšetrujú kauzy Smeru. Nič z toho nerieši, iba seba," myslí si Remišová.

"No generálny prokurátor nie je vo funkcii kvôli sebe, ale preto, aby chránil občanov a zabezpečil, aby zákon a spravodlivosť platili pre každého rovnako," skonštatovala Remišová v závere.

Žilinka vyhlásil, že obvinenia vníma ako pokračujúcu diskreditáciu jeho osoby. Poukázal na to, že pred Generálnou prokuratúrou SR sú v blízkom čase rozhodnutia v citlivých celospoločenských kauzách a ak má ísť o nátlak, tak nefunguje.

TOTO sa stalo na Slovensku: Do školy priniesol sekeru, aby vraždil?
Prípad, ktorý šokoval značnú časť Slovenska. Štrnásťročný Alex si do školy vzal sekeru a podľa polície mal jasný plán. Iba vďaka rýchlemu a pohotovému zásahu učiteľov nedošlo k najhoršiemu. Polícia koná. Chlapca, žiaka ôsmeho ročníka z Mníška nad... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik