Zelenskyj obvinil Rusko z terorizovania a zabíjania civilistov- potvrdil jedno úmrtie
18 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Z terorizovania a zabíjania civilistov obvinil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj Moskvu po tom, čo Rusko v utorok opäť podniklo vzdušné útoky na ukrajinské mestá. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Okupanti ostreľujú Ukrajinu. Pokračujú v tom, čo vedia najlepšie: terorizovať a zabíjať civilistov," napísal Zelenskyj na sociálnej sieti Telegram.

Podľa najvyššieho ukrajinského predstaviteľa zahynula pri raketovom útoku na mesto Mykolajiv jedna osoba. Bližšie informácie o obetiach však prezident neposkytol.

"Teroristický štát takýmto konaním nič nezmení, len potvrdí svoje deštruktívnu a vražednú podstatu, za ktorú sa bude určite zodpovedať," dodal Zelenskyj.

Ukrajina v utorok hlásila útoky na energetickú infraštruktúru v niekoľkých mestách vrátane metropoly Kyjev. Útoky na energetickú infraštruktúru zaznamenali v utorok okrem Kyjeva aj v mestách Dnipro či Žytomyr.

Pán premiér, nestačí len rapkať „salarabanda - múdrosť, múdrosť“, odkázal Uhrík
Slovensko sa po nepochopiteľnej a brutálnej vražde dvoch mladých mužov pred bratislavským barom Tepláreň na istý čas úplne zmenilo. A najmä politici sa predbiehali v tom, kto je viac smutný, kto chce situáciu s LGBTI komunitou u nás viac zmeniť a... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Tibor Malý

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik