Postaviť hrad z h*vna? V Amerike sa dá aj to!
17 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Amerika je skutočne krajinou príležitostí. Biznisu z hovienok by sa u nás asi veľmi nedarilo, v Amerike je však všetko možné. Aj vybudovať si obchodnú spoločnosť, dokonca je možné si z hovienok postaviť hrad!

Reportér a spisovateľ Vujity Tvrtko vo svojom príspevku na sociálnej sieti spomína na jednu zo svojich reportáží, počas ktorej sa spoznal s podnikavou pani Helenkou. Tá žije na Aljaške a vďaka svojmu nápadu je považovaná za jeden zo symbolov krajiny. Teta Helenka, ktorá pochádza z Maďarska, dokázala niečo nevídané, zbohatla totiž na losích hovienkach. 

Los - pýcha Aljašky kaká, tak prečo to nevyužiť?

Helenka zistila, že národná pýcha Aljašky - los, produkuje veľmi jednotné, pravidelné bobule a tak ich pozbierala, vysušila, nalakovala a namaľovala túto "úrodu", ktorú potom použila na výrobu náhrdelníkov, náušníc a ozdôb na vianočný stromček. No a obchody so suvenírmi sa z patentu tety Helenky išli zblázniť. Dnesi si takýto aljašský suvenír z "čisto prírodných surovín" kúpite v obchodnom dome najväčšieho mesta Anchorage za približne 10-15 dolárov. Zároveň niet množstva, ktoré by nedokázali predať. 

Teta Helenka si len z predaja týchto hovienkových suvenírov postavila niekoľko obrovských domov a zarobila slušný majetok. Tento úžasný chytrácky - vynaliezavý príbeh Helenky Gmoserovej zaujal mnohých Vujityových čitateľov a pod príspevkom sa rozprúdila ozaj pestrá diskusia.

Rozmyslite si, lebo plyn nedáme!!!
Zastropovanie ceny plynu zníži jeho dodávky z Ruska. Šéf Gazpromu Alexej Miller vyhlásil, že prijatie obmedzení na ceny plynu, by porušilo podmienky existujúcich zmlúv. To podľa neho povedie k zastaveniu dodávok paliva. Vysvetľuje „Viete, v... Čítať ďalej
17 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik