Orbán: Mier na Ukrajine? Nádejou je Donald Trump!
16 | 10 | 2022 I Mario Micenko

Viktor Orbán je už dlhší čas kritizovaný západnou Európou za jeho politiku: “Maďarsko na prvom mieste“. Maďarský premiér sa v Berlíne, zúčastnil diskusie, kde okrem iného povedal, že ako právnik absolútne nepochybuje o tom, že Rusko porušilo medzinárodné právo. Ale za nesmierny problém považuje to, že sa tento konflikt zatiaľ nepodarilo izolovať.

Maďarský premiér taktiež pochválil bývalú kancelárku Angelu Merkelovú: spôsob, akým vtedajšia kancelárka konala počas krymskej krízy v roku 2014 , bolo „diplomatické majstrovské dielo“.  Ku súčasnému vojnovému konfliktu na Ukrajine sa Orbán vyjadril v zmysle, že nie je ochotný pomáhať Ukrajincom tak, aby ekonomicky zruinoval Maďarsko a Maďari umierali. Za veľkú nádej pre mier v Európe a ukončenie vojny na Ukrajine označil bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Orbán: “Ďakujem, Angela!“

V rozhovore Orbán pochválil bývalú kancelárku Angelu Merkelovú. S ňou bojoval v tvrdých konfliktoch o migračnej politike, ale spôsob, akým vtedajšia kancelárka konala počas krymskej krízy v roku 2014 , bolo „diplomatické majstrovské dielo“. Nemecko okamžite vstúpilo do rokovaní s Ruskom a tým konflikt izolovalo a zostal iba čisto rusko-ukrajinským konfliktom.

V Európe vznikli dva tábory- vojnový a mierový.

V súčasnej vojne sa nikto nesnažil vyjednávať, a preto je teraz konflikt medzinárodný, v priebehu ktorého sa nikto nepýta, aké sú záujmy krajín ako Maďarsko. "Nie som ochotný pomáhať Ukrajincom tak, aby som ekonomicky zničil Maďarsko a Maďari umierali," povedal Orbán. V Európe sú dva tábory: vojnový tábor a tábor mieru . „Patrím do mierového tábora, takže som za okamžité prímerie – bez ohľadu na to, čo si o tom Ukrajinci myslia. To ma odlišuje od tých, ktorí chcú rozhodovať z ukrajinských záujmov.“

Spôsob implementovania sankcií je primitívny

Maďarský premiér si v rozhovore s moderátormi relácie pod názvom „Búrka nad Európou – vojna na Ukrajine, energetická kríza a geopolitické výzvy“ servítku pred ústa naozaj nekládol keď označil  protiruské sankcie, teda sankcie Európskej komisie za „katastrofálne“ a na ozrejmenie dodal:“ Nie samotné sankcie, ale „primitívny spôsob“, akým by boli tieto sankcie implementované.“

Téma plyn

Orbán sa v rozhovore nevyhol ani téme o závislosti na ruskom plyne, kde doslova uviedol, že “Nie je v záujme Európy vymeniť závislosť od Ruska za americkú“.  A dodal: „To môže byť pre nás pohodlnejšie, pretože na rozdiel od Ruska sú USA demokratické. „Ale zmenili by sme majiteľa.“ Európa potrebuje štyroch alebo piatich rôznych poskytovateľov, aby bola nezávislá.

Maďarský premiér varuje pred vojnou v Európe

V súčasných tektonických posunoch v geopolitike vidí Orbán Západ slabší ako kedykoľvek predtým. „Nikdy sme neboli globálne takí slabí,“ povedal Orbán. Preto: „Potrebujeme okamžité prímerie,“ opakoval, „inak zomrú desaťtisíce ľudí a vojna sa prenesie do Európy.“ Pápež, Henry Kissinger a Jürgen Habermas sú tiež za prímerie „namiesto dlhodobého dogmatizmu“.

Prímerie musí dohodnúť USA a Rusko

„Bolo by lepšie, keby verejnosť nepočula, čo teraz hovorím," pokračuje v rozhovore maďarský premiér. „Prímerie nemusí nastať medzi Ruskom a Ukrajinou, ale medzi Ruskom a USA." Ukrajina získava externé zdroje – zbrane, informácie – z USA. Takže iba USA môžu ukončiť vojnu a rokovať s Ruskom. „Joe Biden  vśak zašiel až príliš ďaleko so svojimi poznámkami o Putinovi. Nádejou na mier je Donald Trump."

Ak nie ste slobodný ako národ, nie ste slobodný ani ako jednotlivec

Orbán v závere rozhovoru naznačil, že nemieni meniť svoju politiku. “Nemáme multikultúrnu spoločnosť a nevidím dôvod, prečo by sme to mali robiť inak. Cítime sa príjemne.“ Nemôžem odovzdať budúcim generáciám krajinu, ktorá musí prijímať direktívy z Bruselu. Rovnako ako nechcem za sebou zanechať príliš zadlženú krajinu.

„Národné cítenie je v Maďarsku veľmi silné. Uvedomte si, že ak nie ste slobodný ako národ, nie ste slobodný ako jednotlivec,“ uzavrel rozhovor Orbán.

Šokujúce fakty vyplávali na povrch! USA prikázali Maďarsku: Zaútočte na Srbsko!
V sobotu Srbská štátna televízia RTS odvysielala prejav srbského prezidenta k národu Alexandra Vučiča. Ten v priamom premose zverejnil šokujúcu informáciu, ktorú mu potvrdil premiér Maďarska Viktor Orbán. USA a Briti požadovali od Maďarska aby... Čítať ďalej
09 | 10 | 2022 | Mário Micenko

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik