Nefňukajte! Kúpte si sviečky, zápalky, baterky a ďalší sveter!
15 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Recept na tuhú zimu predstavil aj bývalý nemecký minister financií Wolfgang Schäuble. Nemci by podľa 80-ročného politika mali túto zimu prestať fňukať a pripraviť si svetre a sviečky pre prípad výpadkov elektrickej energie. Myslieť si, že štát pomôže s infláciou, je podľa tohto seniora nezmysel, informujú české Parlamentní Listy.

Perfektné riešenie energetickej krízy

Podľa serveru BusinessInsider.com poskytol bývalý nemecký minister financií rozhovor pre Bild-TV a v ňom, s nadsadením povedané, skopíroval riešenie energetickej krízy od českej političky a predsedníčky TOP 09 Markéty Pekarovej Adamovej. Tá so svojim návodom na prekonanie nízkych teplôt pomocou svetra prišla už pred časom a postupne ho vylepšila na úroveň dvoch svetrov.

Ľuďom totiž pred nedávnom na CNN PrimaNews poradila, aby si v zime obliekli ďalší sveter. „U nás je to určite pre niektorých diskomfort. Ja sa snažím to vnímať tak, že je to možnosť, ako jednotlivec môžem pomôcť celku - zbytočne neklimatizovať, zbytočne nevykurovať a holt si vziať ďalší sveter,“ povedala.

Vlády ukazujú bezradnosť

Na to ale zareagoval ekonóm Lukáš Kovanda, ktorý v rovnakom programe Pekarovú aj celú vládu tvrdo kritizoval.

„Plán nie je dobre vysvetľovaný, podpisujem, že by ľudia mali šetriť, ale to vedia. Vláda skôr ukazuje určitú bezradnosť. Keď ľudia čakajú systémové riešenie drahej elektriny a od vlády zaznie, že si majú vziať viac svetrov, je to trochu výsmech,“ povedal Kovanda.

Schäuble k tomu dodáva, že Nemci kvôli tomu nemusia fňukať a mali by si zvyknúť na to, že niektoré veci nemožno považovať za samozrejmosť.

Matematik Kollár: Nastupujúcu vlnu COVIDU najlepšie zvládnu NECHRÁNENÍ!
Je to žiaľ tak, prichádza ďalšia pandemická vlna! Skonštatoval to matematik Richard Kollár. Vo svojom statuse na sociálnej sieti priblížil, čo nás čaká a kto bude najviac ohrozený. Je to paradox, a pre mnohých môže byť veľmi nepríjemný. Podľa... Čítať ďalej
14 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Nemyslite si, že štát všetko vyrieši!

Podľa neho by ľudia v situácii, keď európski lídri vyjadrili obavy ohľadom možnosti výpadkov elektriny tento rok v zime mali nakúpiť aj zopár praktických vecí potrebných na prežitie bez elektrickej energie.

„Mali by mať doma vždy pár sviečok, zápaliek a baterku,“ povedal Schäuble pre Bild-TV.

Exminister ďalej upozornil Nemcov, aby si prestali myslieť, že štát vyrieši niektoré finančné problémy, ako je prudko rastúca inflácia a náklady na energie.

Server BusinessInsider.com v článku spomína aj fakt, že Rusko naďalej brzdí dodávky zemného plynu do Európy po tom, čo Západ uvalil sankcie na Moskvu za inváziu na Ukrajinu. Ďalej pripúšťa, že v dôsledku nedostatku energie raketovo vzrástli ceny energie a následkom toho už niektorí ľudia majú problém si dovoliť jedlo a ďalšie základné položky.

Zmenia USA postoj k Ukrajine?
USA prudko zmenia kurz na Ukrajine v prípade ťažkých vojenských strát ich armády. Americká vláda a americká verejnosť môžu dramaticky zmeniť svoj postoj k Ukrajine po priamom zapojení armády do konfliktu a veľkými stratami, povedal publicista... Čítať ďalej
15 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik