Naď odpovedal Ficovi priamo z Bruselu (VIDEO)
14 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Robert Fico (Smer-SD) žiadal informácie o počtoch armádneho vybavenia Ozbrojených síl (OS) SR poslaných na Ukrajinu. Hovoril o podozreniach z úmyselného znižovania bojaschopnosti slovenskej armády. A minister obrany Jaro Naď sa mu rozhodol odpovedať prostredníctvom videa priamo z rokovania ministrov obrany členských krajín NATO v Bruseli. Svoje video nazval "Odpoveď pre obvineného poslanca."

"Vývoz munície a zbraní patriacich OS SR na Ukrajinu, ako aj udalosti týkajúce sa zahraničných batérií protivzdušnej obrany Patriot umiestnených na území Slovenska, vyvolávajú vážne podozrenia z úmyselného znižovania bojaschopnosti OS SR," tvrdí Fico. Hovorí o enormnom vývoze zbraní a munície. 

Kríza súvisiaca s nedostatkom liekov je tu!
Farmaceuti bijú na poplach. Situácia slovenských lekární je alarmujúca, práve pre spomínaný výpadok bežne dostupných liekov. Riešenie krízovej situácie je v nedohľadne. Príbehy ľudí svedčia o kríze O liekovej kríze vypovedajú nasledovné životné... Čítať ďalej
14 | 10 | 2022 | Emanuel Orban

Pýta sa preto, koľko výzbroje zostalo našej armáde a ako sa nahradila tá darovaná. Za závažné označil informácie o presune batérií systému Patriot zo Slovenska. Tvrdí, že po darovaní systému protivzdušnej ochrany S-300 Ukrajine je Slovensko odkázané na dobrú vôľu USA či iných západných krajín. Smer-SD podľa neho nemieni situáciu v armáde podceňovať a podnikne všetky nevyhnutné legitímne kroky.

"Dnes som zistil, že Robert Fico objavil, že obrana funguje aj na niečo iné, ako na vyžieranie jeho oligarchov, čo 12 rokov realizovali. Preto som sa rozhodol obvinenému poslancovi odpovedať a urobil som náčrtok," vyjadril sa Naď vo videu.

Minister obrany poukázal na posilnenie našej obrany. Vyhlásil, že Ukrajine sme doteraz nedarovali žiadne húfnice ani tanky. Húfnice slovenskej výroby sa dokonca podľa jeho slov podarilo nášmu obrannému priemyslu predať. "Dokázali sme predať osem Zuzán 2 pre Ukrajinu a ďalších 16 predáme čoskoro," priblížil. Hovorí o zisku a obrovskom úspechu nášho obranného priemyslu.

Zároveň vo videu na sociálnej sieti upozornil: "Toto video nevzniko na území Slovenskej republiky! Pozdravujem z rokovania ministrov obrany členských krajín NATO v Bruseli, kde presadzujem ďalšie posilňovanie obrany SR. PS: aby sa nezabudlo, akákoľvek pomoc poskytnutá Ukrajine nám je preplácaná prostredníctvom EÚ a navyše sme dostali 200 mil. USD ako dar od USA."

Fico ŽIADA informácie o stave armády, Heger to označil za klamstvá, Naď je vo vytržení
Robert Fico (Smer-SD) žiada informácie o počtoch armádneho vybavenia Ozbrojených síl (OS) SR poslaných na Ukrajinu. Hovorí o podozreniach z úmyselného znižovania bojaschopnosti slovenskej armády. Prezidentku Zuzanu Čaputovú žiada, aby informovala o... Čítať ďalej
13 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik