Bitka o pozíciu Nitrianskeho župana vrcholí medzi dvomi najsilnejšími kandidátmi (VIDEO)
14 | 10 | 2022 I Emanuel Orban

Trieštenie ľavicových síl nastáva v priamom prenose. Dôvodom je ego kľúčových predstaviteľov najsilnejších ľavicových politických strán. Nedokážu sa spoločne zhodnúť na kandidátovi pri obsadení postu Nitrianskeho samosprávneho kraja. Ide o nasledovných kandidátov konkrétne nezávislého Milana Belicu, ktorý kandiduje s podporou strán Smer-SD, SNS a terajšieho starostu obce Dvory nad Žitavou, člena predsedníctva strany Hlas-SD Branislava Becíka, ktorého podporuje aj Sme rodina a Národná koalícia.  

Danko verzus Becík

Predseda SNS Andrej Danko vystihuje podstatu problému nasledovne: „Práve Nitra je pre mňa symbolom toho racionálneho uvažovania a niekedy mám pocit, že keby pán Belica aj srdce na dlani dal, tak sa nájdu aj vždy ľudia, ktorí povedia, že je to inak.“ Danko je zhrozený z neustáleho prekrúcania faktov, ktoré pripisuje kandidátovi na primátora mesta Nitra Branislavovi Becíkovi: „Ja vyzývam práve Hlas-SD, aby už nerozbíjal opozičnú politiku a pána Becíka, aby sa pozrel do zrkadla a pomohol nám dostať opäť k riadeniu župy predsedu VÚC pána Belicu a poviem prečo. Žijeme v ťažkej dobe manipulácie a opozícia, ktorá chce vystriedať tých, ktorí dnes vládnu a riadia tento štát a likvidujú Vaše a naše životy musia skončiť.“ Danko nepriamo obviňuje Becíka, že sa vydal cestou liberalizmu a stratou súdnosti pri jeho osobnej nemiestnej kritike terajšieho župana Belicu.

(47) Becík z Hlas - SD by mal odstúpiť a nerozbíjať opozičné sily v Nitre. - YouTube

Branislav Becík okamžite reagoval na vystúpenie predsedu SNS Andreja Danka: „Dámy a páni, máme dva týždne pred voľbami a predseda SNS Andrej Danko ma dnes vyzval, nech sa vzdám kandidatúry v prospech pána Belicu. Všetci totiž vidíme, že súboj o predsedu nášho samosprávneho kraja sa rozhodne medzi súčasným županom a medzi mnou. Súčasného župana som si vždy vážil a poznám sa s ním dlhé roky, to je fakt, faktom je aj to, že Slovensko aj náš samosprávny kraj je kvôli energetickej kríze a neschopnej vláde vo veľmi vážnej situácii.“ Podľa Becíka je Belica už človek v dôchodkovom veku, navyše na danej pozícii je už vyše dvadsať rokov a preto Nitriansky kraj si zaslúži zmenu.

(47) Náš kraj potrebuje energiu a výsledky - YouTube 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik