Naozaj si sadol Dědeček znova za volant?
12 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Internet obleteli fotky z benzínovej pumpy, ktoré rozhnevali celé Slovensko. Šoféroval auto, ktoré odfotili na pezinskej pumpe skutočne Dušan Dědeček? Naozaj si sadol znova za volant po tom, ako pred týždňom v opitosti pripravil o život päť mladých ľudí? 

Sociálne siete zahltili fotografie z kamery benzínovej pumpy, na ktorých údajne spoznali Dušana Dědečka. Informáciu o tom priniesol portál pluska.sk.

Kamery ho zachytili

Postava na fotkách po natankovaní platí pri pokladni. Rozlíšenie fotiek je však, ako to pri priemyselných kamerách býva, v nízkej kvalite. A tak sa jednoznačne nedá určiť, kto je na nich zachytený. To však nezastavilo Slovákov, ktorí sú pobúrení a fotky zdieľajú aj s rozhorčenými komentármi.

Áno, som to ja. Tibor. 

A aj keď sa muž na fotografiách na Dědečka podobal, nebol to on. Muž, ktorý sa na fotkách spoznal, sa ozval sám. V diskusii napísal, že na fotkách je on. "Áno, môžem vám potvrdiť, že na fotke som ja,“ potvrdil Tibor denníku Sme.

Slovenskí branci končia, reagovať musel aj Naď
Polovojenská skupina Slovenskí branci oznámila koniec svojej činnosti. Skupina bola roky monitorovaná kvôli príslušnosti k militantným skupinám so sklonom k extrémizmu. Minister obrany sa chlapcom pobehujúcim po lesoch v maskáčoch a so zbraňami na... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

K prípadu sa vyjadrila aj polícia

Ku fotografiám sa na sociálnej sieti vyjadrila aj polícia. "V prípade vodiča, po ktorého jazde zomrelo 5 mladých ľudí, včera kolovali fotografie, ktoré majú dokazovať, že tankoval a znovu jazdí. Nie je to pravda. Ide síce na prvý pohľad o podobne vyzerajúcu osobu, no pri priblížení fotografií z pumpy je zrejmé, že je to úplne iný človek." 

Podá trestné oznámenie

Muž, ktorý je na fotkách v skutočnosti zachytený plánuje pre zverejnenie fotografií aj spolu s evidenčným číslom podať trestné oznámenie. "V tomto prípade je vhodné sa zamyslieť aj nad tým, či je normálne, že zamestnanec čerpacej stanice zneužil kamerový systém a vystavil istej forme šikany cudzieho muža, lebo sa podľa neho podobal na opitého vodiča zo Zochovej," napísala polícia a dodala tiež, že jednou z hlavných úloh tvorby dezinformácií je vyvolávanie negatívnych emócií a zvyšovanie napätia v spoločnosti za každú cenu. Podľa nich sú tvorcovia hoaxov ochotní a schopní chytiť sa každej príležitosti.

Greta Thunbergová je späť! Sú veci, ktoré jej až tak, ako v minulosti nevadia
Po dlhšej odmlke je Greta späť. Teraz tvrdí, že Nemecko urobilo chybu, keď sa vzdalo jadrovej energie kvôli uhliu. To, aby sa Nemecko zameralo na uhlie, keď už má jadrové elektrárne, považuje za zlý nápad. Zrejme jej už jadrová energia nevadí až... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik