Matúš Šutaj Eštok: Všetko nasvedčuje tomu, že minister Mikulec a jeho rodina si z ministerstva urobili súkromnú firmu
12 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Všetko nasvedčuje tomu, že minister Mikulec a jeho rodina si z ministerstva urobili súkromnú firmu. Nebude to však prvýkrát, keď si táto podarená rodinka privyrába peniazmi zo štátneho rozpočtu," tvrdí Matúš Šutaj Eštok a odporúča, aby sa ministerstvo vnútra kvôli kšeftom premenovalo na Mikulec s.r.o.

"V minulosti sa objavila nahrávka kajúcnika Imreczeho, ktorá Mikulca usvedčovala z toho, že si za informačný systém vypýtal úplatok 100.000,- EUR.

Tiež sa objavili informácie, že v čase, keď Mikulec zastával pozíciu vedúceho kancelárie riaditeľa vojenskej rozviedky ( od roku 2003) firma MIPOL, ktorú vlastnil aj jeho otec Ján, zarobila na vojenskej rozviedke cca 2.500.000,- EUR, keď jej v rokoch 2004 až 2008 poskytovala bezpečnostné služby," píše Matúš Šutaj Eštok (Hlas - SD), poslanec NR SR na sociálnej sieti.

Zarážajúce

"Je tiež zarážajúce, že spoločnosť Joseba, do r. 2020 prepojená na Mikulcovho brata Jána získala v Nemocnici sv. Michala, teda nemocnici spadajúcej priamo pod Ministerstvo vnútra SR v lete tohto roku zákazku za cca 220.000,- EUR, pričom od roku 2020 získala už 3 štátne zákazky a výrazne zvýšila svoj obrat," vysvetľuje Šutaj Eštok.

Vymysleli to! Elektrina asi bude!
Európa uvažuje o prenájme obrovských plávajúcich elektrární. Európske krajiny si chcú prenajať plávajúce elektrárne. Možný nedostatok energetických zdrojov a obavy o energetickú bezpečnosť nútia Európu uvažovať o prenájme obrích plávajúcich... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Milan Laca

Mikulec sa rozhodol

"V uplynulých týždňoch sme boli svedkami toho, že Mikulcov rezort vyradil ponuku spoločnosti Bell na 2 vrtuľníky Bell 412 ( k čomu chcela spoločnosť pridať ešte 1 vrtuľník typu Bell 429 grátis), a radšej kúpil 2 zánovné vrtuľníky Leonardo Agusta o 1/3 drahšie ( za 30.000.000,- EUR ) a to bez verejnej súťaže, lebo… Mikulec sa tak rozhodol," píše Šutaj Eštok.

"V tomto prípade už Úrad pre verejné obstarávanie nariadil ministerstvu súťaž zrušiť. Po kšeftoch s Dustream production s.r.o., keď manažovanie utečenej krízy Mikulec zveril firme so skúsenosťami s organizovaním svatieb a stratovej firme Globalgastro plus s.r.o., ktorá pre utečencov vyprážala kuracie nugetky je to už 3. súťaž R. Mikulca, ktorú Úrad pre verejné obstarávanie vo svojom rozhodnutí označil za nezákonné," vysvetľuje ďalej Šutaj Eštok.

Šutaj Eštok pre ministra Mikulca niekoľko otázok a bol by rád, keby na ne verejne odpovedal:

- je pravda, že predajcom vrtuľníkov je spoločnosť HELIPOOL, registrovaná v Lichtenštajnsku, na ktorú má blízke väzby Váš brat?

- je pravda, že spoločnosť Bell ponúkla novšie helikoptéry za výrazne nižšiu sumu?

- je pravda, že údržba súčasných vrtuľníkov MI17 v leteckých opravniach je nižšia, ako bude pri zakupených vrtuľníkoch?

Je to vyhrážka? Matovič chce dať novinárov postupne dole
V stredu diskutoval Igor Matovič v rádiu Expres. Nielen o energetickej kríze, zablokovanom parlamente či neschopnosti prijímať kľúčové zákony. Hovorilo sa aj o tvrdo kritizovanom návrhu štátneho rozpočtu na rok 2023. A samozrejme o novinároch. Tí... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Prečo nekladie otázky Hamran alebo šéf NAKA Daňko?

"Asi by ste čakali, že tieto otázky položí ministrovi šéf polície Hamran, alebo šéf NAKA Daňko, alebo aspoň predtým obávaný a teraz obvinený plukovník Čurilla. Keby sa aspoň jedno z týchto podozrení týkalo opozičného politika, už by mu všetci traja išli rozkopnúť dvere. Keďže však ide o človeka, čo im kryje chrbát pri ich nezákonnostiach a navyše kamaráta samotného Matoviča, radšej sedia v kúte a predstierajú, že nič nevidia," konštatuje v závere príspevku Matúš Šutaj Eštok.

Šokujúca správa: Zomrel slovenský kňaz, ktorý spáchal samovraždu. Vieme, z čoho bol obvinený
Zomrel slovenský kňaz, ktorý spáchal samovraždu. Informovala o tom Konferencia biskupov Slovenska na svojej stránke. Veriacich poprosili, aby sa pripojili k modlitbám za zosnulého i za poszostalých. Ide pritom o kňaza, ktorý bol obvinený z... Čítať ďalej
12 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik