Západu sa míňa munícia!
10 | 10 | 2022 I Milan Laca

Nemecko nebude mať dostatok zbraní v prípade vojny, kvôli Ukrajine.

Dodávky zbraní na Ukrajinu vyčerpali nemecké vojenské zásoby. V prípade vojny bude mať Bundeswehr dostatok munície maximálne na dva dni, píše Business Insider .

Zle je...
"Nemecko má dostatok munície len na jeden, alebo dva dni vojny. Potvrdzujú to predstavitelia zbrojárskeho priemyslu, odborníci a politici v Bundestagu," píše sa v článku. Krajina je nútená šetriť muníciou, takže vojaci menej trénujú a cvičenia sú zrušené. Počet zbraní v skladoch nie je v súlade s predpismi NATO, ale nemecká vláda sa neponáhľa s doplnením zásob. Nie je dostatočný rozpočet na obranu. Berlín však naďalej poskytuje kyjevským orgánom vojenskú pomoc, zdôrazňuje sa v článku.
 
Ruskí hackeri udreli
Kyjev bez Starlinku oslepol. Ruskí hackeri paralyzovali ukrajinskú ofenzívu a pripravili Ukrajinu o komunikáciu a spravodajské informácie. Ukrajinský útok na Krymský most mohol byť odpoveďou Kyjeva na najnovšie úspechy ruskej armády – západní... Čítať ďalej
09 | 10 | 2022 | Milan Laca
Bude horšie
„Naša situácia sa len zhorší, ak budeme pokračovať v presunoch munície z našich skladov k Ukrajincom a vláda nezačne zadávať potrebné objednávky na výrobu,“ povedal Hans Christoph Atspodien, šéf Asociácie nemeckých bezpečnostných a obranných priemyselníkov. 
Aj Američania sa ozývajú 
Americký vojenský spravodajský dôstojník Joseph Donato predpovedá problémy s dodávkami zbraní na Ukrajinu. Píše o tom

časopis The National Interest. Podľa autora je na vine „desaťročie americkej deindustrializácie“. Prehĺbili sa problémy v logistike a výrazne sa znížili objem vojenskej výroby.

Namiesto "zvyšovania záväzkov voči Kyjevu, v očakávaní úplného víťazstva", americká armáda navrhla, aby Washington prinútil Zelenského vládu uzavrieť "mier, ktorý znamená ústupky Ukrajiny voči Rusku". Takýto krok by nepodkopal americkú dôveryhodnosť v Európe a pripomenul by svetu strategické priority USA, ktorými je „zadržať Čínu,“ dodal Donato.

Iní sľubujú...aj naše tanky na Ukrajinu
Nemecká ministerka obrany prisľúbila Ukrajine 100 tankov... zo Slovenska a Grécka. Nemecko sľúbilo, že do Kyjeva prevezú 100 tankov, ako aj systém protivzdušnej obrany IRIS-T, informovali komentátori CNN. Ministerka sľúbila aj za nás Počas... Čítať ďalej
09 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.