Stančík ľudí nepresvedčil: Zbytoční ľudia, vedú zbytočné reči
09 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Andrej Stančík, nový štátny tajomník MZVaEZ SR sa v uplynulých dňoch zúčastnil na Tatra samite, kde sa nechal presvedčiť o neutíchajúcej solidarite EÚ.

Testujeme solidaritu na Slovákoch

"V diskusii na TATRA Summite sme riešili najmä energetickú krízu spôsobenú ruskou agresiou na Ukrajine. Len spoločným európskym riešením dokážeme čeliť energetickej kríze spôsobenej Putinom. Slovensko je od začiatku vojny ukážkovým a zodpovedným partnerom. Táto zima bude veľkým testom solidarity a jednoty Únie," píše Stančík na sociálnej sieti.

Politológ Michelko: Tarabovcov podporuje extrémne natvrdlý Sulík
Komu prospeje lavírovanie Tomáša Tarabu medzi koalíciou a opozíciou? Sulík jeho špinavej robote dáva legitimitu a Kollár sa teší. Hodnotí Roman Michelko, politológ a spisovateľ. Podržali Matoviča "Utorková neúčasť tarabovcov na hlasovaní o... Čítať ďalej
09 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Reálny dopad na Rusko už riešia, ako však chcú vyriešiť dopad na Európu?

"Európska únia od samotného začiatku vojny na Ukrajine jasne preukazuje plnú politickú, vojenskú a finančnú podporu, v ktorej nesmieme poľaviť. Vo svete je vzácnosťou, že aj napriek rozdielnym pozíciám vieme s našimi partnermi nájsť spoločné riešenia a zostať jednotní," horlí štátny tajomník a pamätníkom sa vynárajú heslá, ktoré tu zneli pred rokom 1989. Pán štátny tajomník si vymieňal pohľady s kolegami z Chorvátska či z mimovládok a úprimne sa tomu teší.

"Zhodli sme sa, že len spoločný postup a hľadanie európskeho riešenia môže byť odpoveďou na ruskú agresiu. Sankcie majú reálny dopad na Rusko. Ide však o dlhodobý proces, ktorého výsledky nie je možné vidieť okamžite, o to dôležitejšie je, že s našimi priateľmi ťaháme za jeden povraz," presviedča nás mladý zväzák, pardon, štátny tajomník MZV.

Dôkaz solidarity už sme ho v histórii od západných štátov pár krát dostali. Naposledy začiatkom covid krízy, keď bolo v Nemecku zadržané lietadlo so zdravotníckymi pomôckami, ktoré smerovalo na Slovensko.

Neočakávaným výdavkom nedokáže na Slovensku čeliť štvrtina ľudí!
Približne 16 zo 100 Slovákov je ohrozených príjmovou chudobou alebo sociálnym vylúčením, šesť zo 100 trpí závažným materiálnym nedostatkom a každý štvrtý nedokáže čeliť vyšším neočakávaným výdavkom. Upozornil na to na základe údajov Štatistického... Čítať ďalej
09 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

A ľudia prestávajú veriť

"Energetická kríza nebola spôsobená ruskou inváziou.Tú spôsobila samotná únia tým, že my už nechceme energiu ktorá nám prúdi rovno domov.My radšej si necháme doviesť drahšiu,a to ešte zdruhej polovici sveta," vysvetľuje svoj pohľad István Basti.

"Zbytoční ľudia, vedú zbytočné reči," veľmi stručne, no o to jasnejšie hodnotí situáciu Maja Hlúchová.

"Bol by z Vás ukážkový zväzák. Tie ponožky boli súčasťou protokolu?" Pýta sa Jana Gyepesová.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik