Heger sa vyjadril k predčasným voľbám: Záchranné koleso pre zločincov!
10 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Odsudzujem zneužívanie predčasných volieb ako záchranného kolesa pre zločincov. Uviedol to na sociálnej sieti premiér Eduard Heger. Podľa neho je nezodpovedné uvrhnúť krajinu do kolotoča predčasných volieb v čase energetickej krízy. Nie je čas na kampane.

Posledná možnosť

Predčasné voľby sú podľa Hegera poslednou možnosťou, keď už nefungujú ústavné inštitúcie. Ubezpečil, že jeho vláda pracuje a na rozhodnutia získava aj podporu poslancov.

"Ak si niekto myslí, že opozícia rieši energetickú krízu, infláciu a to, ako ich zvládnuť, musí byť sklamaný. Jediné, čím žijú, sú predčasné voľby. Nevedia sa dočkať momentu, kedy sa opäť dostanú do vlády a obsadia orgány spravodlivosti. Nie preto, aby upevňovali hodnoty právneho štátu, ale aby ich definitívne zruinovali," poukazuje premiér na zámery opozičných strán.

Robert Fico má návrh, aký tu ešte nebol!
Navrhujem dohodu medzi vládou a opozíciou! Takýto bezprecedentný návrh zverejnil opozičný líder na sociálnej sieti. ​"Vládna koalícia sa rozpadla. Vlastnou vinou a pre neschopnosť. Nemá premiéra ani väčšinu. A zrazu ukazuje na opozíciu, ktorú chce... Čítať ďalej
09 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Za dva roky sme urobili viac ako oni za celé obdobie vládnutia

Fico a Pellegrini mali podľa Hegera viac ako 10 rokov, aby posunuli krajinu dopredu. "Mohli zvyšovať platy zdravotníkom, učiteľom, zamestnancom štátu, zvyšovať dôchodky, rodinné prídavky, stavať nemocnice, zariadenia sociálnych služieb, škôlky. Neurobili nič. Ich záujem o predčasné voľby je voči občanom neúprimný," myslí si.

Heger pripomenul, že napriek vládnutiu v menšine sa podarilo schváliť zvyšovanie platov zamestnancom v zdravotníctve, dôležité energetické zákony a tiež 200 miliónov eur na pomoc dôchodcom.

Blokovanie parlamentu vníma premiér ako ďalší politický tlak na vyhlásenie predčasných volieb. "Opoziční poslanci veľmi dobre vedia, že bežných ľudí čakajú náročné chvíle, ak im nepodáme ruku. Sú to práve oni, ktorí potrebujú podporu v NR SR a vy sa im otáčate chrbtom. Nie našej vláde, ale občanom, a to len skrz vidinu vlastného prospechu," odkázal Heger v statuse. 

Minister obrany sa teší z TERORISTICÝCH útokov! To sme teda dopadli, tvrdí opozícia
Včerajší výbuch, ktorý dočasne zastavil dopravu na Kerčskom moste odhalil charakter ministra obrany SR, Jaroslava Naďa. Jeho nevhodné reakcie si podali viaceré osobnosti. Dva statusy Jaroslava Naďa "Ak je niečo podobné schopný zverejniť ústavný... Čítať ďalej
09 | 10 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik