Zapojí sa Bielorusko do vojny?
07 | 10 | 2022 I Milan Laca

Bieloruský minister obrany Chrenin oznámil, že je pripravený nasadiť  500 tisíc záložníkov.

Minsk je schopný v prípade potreby poskytnúť zdroj  pol milióna osôb, schopných vojenskej služby, informovalo ministerstvo obrany republiky na kanále Telegram.
Systematicky sa pripravujú
V odpovedi na otázky novinárov o rozsahu pomoci  so záložnými vojakmi,  minister Viktor Chrenin povedal, že ide o absolútne plánovanú prácu pre vojenské registračné a zaraďovacie úrady a úradníkov vo vojenských jednotkách. Zdôraznil, že mobilizačné zhromaždenia s ich účasťou majú trvalý charakter a za posledných 20 rokov nimi prešlo 130 000 ľudí.
Jadrový úder proti Rusku?
USA zvažujú štyri ciele ruského jadrového útoku. Spojené štáty by sa mohli odplatiť jadrovým úderom proti Ruskej federácii, ak Moskva použije jadrové zbrane na Ukrajine, píše The Sun. Štyri scenáre Podľa novín existujú štyri možné scenáre... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Milan Laca
Armádu rozširovať netreba
Chrenin tiež vysvetlil, že v Bielorusku nie je potrebné vytvárať zmluvnú armádu, keďže 60 percent vojakov už tvoria zmluvní vojaci.
Lukašenko pomáha

Prezident Alexander Lukašenko povedal, že jeho krajina sa zúčastňuje na operácii na Ukrajine, ale neposiela tam svoju armádu. Minsk podľa neho poskytuje pomoc aj ukrajinským utečencom – do republiky denne prichádza okolo 400-500 ľudí.

Dostanú výzbroj

Do výzbroje bieloruskej armády pribudnú, podľa ministerstva, operatívno-taktické raketové systémy Iskander a protilietadlové raketové systémy S-400.  V októbri sa uskutoční prezentácia bojových bezpilotných systémov," vyhlásil rezort obrany.

Udrite už na to Rusko!
Zelenskyj vyzval NATO, aby začalo „preventívne“ útoky na Rusko. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval severoatlantickú alianciu, aby začala "preventívne" útoky na Rusko, s cieľom zabrániť Moskve použiť jadrové zbrane. Udrite! „Čo... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik