Toto spája Zdena Cháru a Háščákovcov z Penty
07 | 10 | 2022 I Eka Balašková

Magazín Forbes aj v tomto roku uverejnil rebríček najbohatších Slovákov. V svetovom rebríčku ich máme 38 a medzi novými "tvárami" sú podnikatelia, ale aj športovci.

Rodiny

V tohoročnom rebríčku figurujú len dve ženy, zato štandardom sú muži s priemerným vekom 59 rokov. Objavujú sa aj rodiny ako spoluvlastníci, čo súvisí s odovzdávaním firiem nástupcom, píše Forbes.

Reality "sypú"

Dôkazom toho je aj najbohatší Slovák, Ivan Chrenko. Má 55 rokov a jeho majetok vlani dosiahol 1,5 miliardy eur. Forbes konštatuje, že Chrenko expanduje nie len v rámci EÚ (projekty vo Varšave), ale obľúbil si aj Londýn, kde jeho firmy HB Reavis a Finax s obľubou investujú.

https://www.forbes.sk/lists/najbohatsi-slovaci-rebricek-2022/ivan-chrenko/

Na druhej priečke žena

Podľa Forbes je to Valéria Haščáková s rodinou a známou firmou Penta investments. Okrem realít sa zaoberá táto firma aj zdravotníctvom, vlastní stávkovú spoločnosť, ale v jej portfóliu nájdeme aj strojárstvo. 

Prekvapivý odkaz Ľubomíra Galka "pisálkom"!
Ľubomír Galko, exminister obrany a bývalý politik odkázal na sociálnej sieti "pisálkom." Kritizuje mainstream a zastáva sa Igora Matoviča. Zverejnil aj malú, vlastnú štatistiku a je presvedčený, že novinári sú posadnutí "fašistami". "Sem- tam tak... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Eseťáci nesmú chýbať

Jeden z nich, s majetkom 300 mil eur obsadil na 17. priečke. Je ním 55-ročný Anton Zajac. V rebríčku nájdete aj ďalších spoluvlastníkov IT firmy Eset, ktorej program sa používa na celom svete.

Energia je výnosná

Svedčí o tom 29. miesto v rebríčku, na ktorom sa umiestnil Slavomír Hatina. Má 75 rokov a jeho Biatec group mu v minulom roku vynieslo pekných 100 miliónov eur. 

Športovci bodujú aj na poli financií

Najvyššie zo športovcov (31. priečka) sa umiestnil Zdeno Chára. Vo veku 45 rokov sa rozlúčil so športovou kariérou a jeho majetok je 80 miliónov eur. 

Na ďašlích priečkach sa umiestnili Marián Gáborík (34. priečka); hneď na ním Marek Hamšík a  ďalší hokejista, Marián Hossa. Celkový rebríček uzatvára Vladimír Poór s majetkom 70 mil eur.

Legenda Hašek: Zakážte prácu v krajine nepriateľa!
Bývalý český hokejový brankár Dominik Hašek sa vyjadruje k vojne na Ukrajine. Hašek vo videu odsudzuje ruskú agresiu a následne protestuje proti účinkovaniu európskych hráčov v KHL. Športová činnosť v nepriateľskej krajine má byť striktne ... Čítať ďalej
06 | 10 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik