Šokujúce rozhodnutie Lucie Ď. Nicholsonovej: Som odhodlaná ísť na mastektómiu
07 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Šokujúce rozhodnutie zverejnila Lucia Ď. Nicholsonovej na sociálnej sieti.  "Som odhodlaná ísť na mastektómiu. Nebuďte ako ja!" Napísala Lucia Ďuriš Nicholsonová a odôvodnila čo je dôvodom jej vážneho rozhodnutia.

"Pred časom mi na mamografii zistili nález na prsníku. Doktor povedal, že netreba robiť paniku a že sa mám ukázať na kontrolu o 6 mesiacov. Lenže skúsenosti mnohých z vás, o ktoré ste sa so mnou podelili, ma primäli konať rýchlejšie," napísala Lucia Ď. Nicholsonová.

"Asi najsilnejší bol príbeh 36ročnej ženy, ktorej lekári niečo našli, povedali, aby prišla o rok na kontrolu a ona už neprišla. Nikdy," dodala.

"Pavol Čekan, náš skvelý vedec, ktorý pracuje na inovatívnych testoch pre rakovinu prsníka, mi poradil, aby som išla na DNA test, kde mi zistia, či mám napr. BRCA1/2 mutáciu, teda to, či mám genetickú predispozíciu na rakovinu prsníka. V týchto dňoch sa chystám genetický test podstúpiť," vysvetľuje Lucia Ď. Nicholsonová.

Anna Belousovová sa pýta: Dokedy sa ešte dáme ohlupovať tou doslova chorou, zvrhlou a nenávistnou propagandou?
Annu Belousovovú (NaS) doslova vydesila výzva Zelenského, aby NATO zvážilo preventívny útok na Rusko, ktorú vyslovil počas prejavu v Austrálii. Udrite! „Čo by malo NATO robiť? Eliminovať možnosť ruského použitia jadrových zbraní.... Preventívne... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Eka Balašková

Prečo? Pýtala sa Lucia Ď. Nicholsonová a odpovedá v štyroch bodoch

"Rakovinu prsníka má každá jedenásta žena. V Európe ročne pribudne asi 430-tisíc pacientiek."

"Na rakovinu prsníka zomierajú predovšetkým tie ženy, ktoré prídu na vyšetrenie neskoro, pretože podcenili preventívne vyšetrenia."

"Na Slovensku máme najnižšie percento žien, ktoré chodí na preventívne prehliadky. Kým európsky priemer skríningu rakoviny prsníka je 57%, na Slovensku je to iba 30%."

"Ročne zomrie na Slovensku na rakovinu prsníka 900 žien. Takmer 300 z nich mohlo žiť, keby nepodceňovali prevenciu."

SaS a OĽaNO pokračujú v tom, v čom nikdy neprestali! Nekompetentný minister podľa SaS počíta o druhej v noci pod duchnou
"Takto sa krajina jednoducho spravovať nemá!" Deklaruje na sociálnej sieti strana Sloboda a Solidarita (SaS). Vláda podľa SaS poslala do parlamentu diletantnský návrh na úpravu rozpočtu za 1,5 MILIARDY na ktorú sme sa my všetci vyzbierali pre... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Priznala, že rozdáva múdre rady

"Zasa mudrujem, že? Áno, máte pravdu. Rozdávam múdre rady, aké dôležité je chodiť na preventívne vyšetrenia a pritom ja sama som absolvovala prvú mamografiu v 45-tich rokoch. A pritom moja stará mama na rakovinu prsníka zomrela. Neberte si zo mňa príklad, choďte sa dať vyšetriť," píše Nicholsonová.

"Ako som napísala.... v týchto dňoch idem absolvovať genetické testy. Ak sa ukáže, že mám genetickú predispozíciu na rakovinu prsníka, som pripravená riešiť to radikálne – mastektómiou (odstránením prsníkov)," dodala.

"Mám tri deti, milujem ich, chcem tu byť pre ne a pre deti ich detí. Vy, milé dámy, nečakajte a choďte si dať skontrolovať prsníky čím skôr. Ak budete dbať na prevenciu, nemusíte ako ja rozmýšľať nad radikálnymi riešeniami. Budem vám všetkým držať palce," uviedla v závere príspevku na sociálnej sieti.

Čo povedal vodič Dědeček pred súdom
Natália, Marek, Broňa, Richard, Sasha. To sú mená obetí šialenej jazdy bývalého generálneho sekretára Deaflympijského výboru Slovenska, Dušana Dědečeka. Ten sa vo štvrtok postavil pred súd a vo výpovedi pred súdom uviedol okrem iného aj to, že chce... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik