SaS a OĽaNO pokračujú v tom, v čom nikdy neprestali! Nekompetentný minister podľa SaS počíta o druhej v noci pod duchnou
07 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Takto sa krajina jednoducho spravovať nemá!" Deklaruje na sociálnej sieti strana Sloboda a Solidarita (SaS). Vláda podľa SaS poslala do parlamentu diletantnský návrh na úpravu rozpočtu za 1,5 MILIARDY na ktorú sme sa my všetci vyzbierali pre zásadný nárast cien. SaS by mala zísť z kratšej cesty a prestať blokovať Národnú radu (NR) SR spolu s "mafiou a extrémistami". Vyzval ju na to predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš na piatkovej tlačovej konferencii.

SaS by mala zísť z kratšej cesty a prestať blokovať Národnú radu (NR) SR spolu s "mafiou a extrémistami". Vyzval ju na to predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš na piatkovej tlačovej konferencii. Pýta, sa či je toto tá sľubová konštruktívna opozícia, keď blokuje prijatie návrhov na pomoc ľuďom a firmám v čase krízy. Reagoval tak na blokovanie parlamentu pri hlasovaní, v ktorom malo plénum NR SR rozhodnúť o novele štátneho rozpočtu na tento rok., informuje TASR.

Národná rada pri rozpočte ostala zablokovaná. SaS vysvetlilo dôvody svôjho počinu

"Už keď parlament takýto návrh odmietol prvýkrát, jasne sme povedali, že ho podporíme, AK BUDE SPĹŇAŤ ASPOŇ ELEMENTÁRNE NÁLEŽITOSTI - teda žiadame, aby minister financií doň napísal, kam a koľko z týchto peňazí pôjde," uviedla SaS na sociálnej sieti.

Nekompetentný minister podľa SaS počíta o druhej v noci pod duchnou

"Nie sme proti pomoci, ale jedna krajina nemôže fungovať tak, že sa 1,5 miliardy rozdá podľa toho, čo si jeden nekompetentný minister vypočíta o druhej v noci pod duchnou," píše SaS.

"Nebudeme podpisovať Matovičovi bianko šek na jeho atómofky, aby mohol dávať peniaze, ako sa zobudí,L uvádzajú ďalej a v piatich bodoch uvádzajú dôvody.

-Vláda je podriadená NR SR a nie naopak.

-Tento návrh bol už raz národnou radou zamietnutý, lebo nie je riadne vypracovaný.

-Je nehoráznosť predložiť presne ten istý návrh druhýkrát a čakať iný výsledok.

-Žiadame, aby vláda tento návrh stiahla a predložila riadny návrh, so supisom výdavkov, potom schôdzu otvoríme.

-Sme za pomoc ľudom, to bez debaty, ale aj vtedy musia byť dodržané pravidlá a musí byť táto pomoc efektívna a adresná.

Policajtom povedal, že ide z lesa, kde celý čas tancoval a že je elf
Motorizovaná hliadka trenčianskej polície spozorovala ráno na Hasičskej ulici špinavý automobil jazdiaci zo strany na stranu. Polonahý a bosý vodič jazdil pod vplyvom návykovej látky. Informovala o tom trenčianska polícia na sociálnej sieti. Čo... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Podľa Šipoša SaS ubližuje ľuďom

"Mrzí nás, že SaS je schopná si niekoľko dní v parlamente vybavovať osobné účty, na druhej strane odmieta spolupracovať na dôležitých zákonoch," podotkol Šipoš. Pýta sa, čo je zodpovedné na braní si firiem a ľudí za rukojemníkov. "Ak sa chce SaS mstiť hnutiu OĽANO a vláde Eduarda Hegera (OĽANO), v skutočnosti len ubližuje ľuďom," dodal. Vyzval preto liberálov, aby v parlamente prestali kolaborovať s mafiou a extrémistami. "Dajte nabok osobnú zášť a chuť po pomste a vráťte sa do práce," vyzval ich.

Predpokladá, že v pondelok (10. 10.) budú na koaličnej rade s partnermi hovoriť o ďalších krokoch pri novele štátneho rozpočtu. Odmieta, že by schválením návrhu dávali bianko šek ministrovi financií Igorovi Matovičovi (OĽANO), hovorí o pomoci ľuďom. Šipoš deklaroval pripravenosť hnutia rokovať a hľadať kompromisy. Verí, že v utorok (11. 10.) prestane opozícia blokovať parlament a budú môcť návrh prijať. Šipoš poukázal na vyjadrenia ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina) a návrh, ktorým deklaroval využitie zvýšených financií v rozpočte na pomoc napríklad aj firmám či ohrozeným skupinám.

Poslanci Smeru-SD sú pripravení pokračovať v obštrukcii aj v utorok!
Smer-SD je pripravený aj so zvyškom opozície pokračovať v obštrukcii parlamentu aj v utorok (11. 10.). Strana Roberta Fica nechce podporiť novelu zákona o štátnom rozpočte, v ktorom žiada minister financií Igor Matovič (OĽANO) zvýšenie o 1,5... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik