Ľuboš Blaha: Hegerovi aj jeho pes hádže aporty!
07 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Situácia na Slovensku je katastrofálna. Heger, Remišová chodia po médiách, že oni dali najviac peňazí dôchodcom, dali najviac peňazí rodinám, tie nedostali nič, konštatuje podpredseda Smeru Ľuboš Blaha.

O premiérovi Hegerovi

"Oni žijú niekde v paralelnom vesmíre  Zvlášť predseda vlády nie je osobnosť, nie je autorita. Veď ten človek nemá žiadnu osobnosť. On je skôr vtipná postavička. Matovič ho drží ako nafukovaciu Anču a robí si s ním, čo chce. A tento človek potom príde do Bruselu a myslí si, že niečo vyjedná," hovorí Blaha.

"Tak sa ukázalo, čo vyjednal - absolútne nič. Pár dní dozadu pre Financial Times povie, že ak Slovensko nezíska 1,5 miliardy z Bruselu, tak tu kľakne ekonomika. On nezískal ani jeden cent, ale odrazu sa tvárime, že nekľakla. Jasné, že skolabuje ekonomika, veď nič nerobia," dodáva poslanec Smeru.

Na solidaritu sa spoliehať nedá 

"Európske krajiny a mocnosti myslia na seba. Hovorili sme to od prvého dňa celej tejto ukrajinskej krízy. Hovorili sme - neprijímajte sankcie proti Rusku, lebo tie nijakým spôsobom neodstránia ruskú armádu z Ukrajiny, nepomôžu zastaveniu bojov na Ukrajine. Naopak, Putin ešte viac mobilizuje, čiže úplne absurdná konštrukcia. Tie sankcie nie sú sankciami proti Rusku, ale proti nám. Proti Európanom a proti Slovákom. Heger hlasoval za všetky balíky sankcií, počúval ako autíčko na diaľkové ovládanie Brusel. Dnes, keď nám mohli pomôcť, nás zradili, ako v roku 1938 pri Mníchove. S tým sme rátali, to sme vedeli," pripomína Ľuboš Blaha

Kým na Malte prezidentka rozdáva úsmevy, doma sa kopia problémy
Prezidentka SR sa vo štvrtok zúčastnila európskeho samitu, kde s ďalšími 11 prezidentami rokovala okrem iného aj o bezpečnostnej situácii. Občan to zaplatí ... "Občania Slovenska, rovnako ako ostatných krajín EÚ, čelia vysokým cenám energií,... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Rúcajú sa piliere EÚ

"Európa pre nás priniesla dve veci. Prosperitu, vyššiu životnú úroveň - aspoň sa to tvrdilo, a mier. To boli dva piliere Európskej Únie  Oba piliere v Bruseli odrezávajú. Prosperita nám padá kvôli rozhodnutiam EÚ o sankciách, o energiách, preto máme také obrovské ceny a infláciu. A mier? Veď kvôli EÚ, kvôli Bruselu, že robia politiku, akú im kážu američania, tak kvôli tomu tu hrozí konflikt s Ruskom. To, že oba tie piliere sú dole, cítite aj v uliciach," varuje Blaha.

Zase raz o neoliberáloch

"Ľudia majú plné zuby bruselských neoliberálnych lídrov. Varujem pred tým, čo dnes páchajú neoliberáli. Ako zastavujú opozičné médiá, ako dehonestujú a dehumanizujú ľudí s iným názorom," vyčíta Blaha s tým, že najskôr tu bol covid a potom zrazu vojna na Ukrajine sú dôvodom, aby bola zničená každá kritika. Zrazu sme proruskí trolovia, Putinovi agenti.

"Toto je riešenie v demokratickej spoločnosti? Nebláznime. Za toto ľudia určite neštrngali," dodáva Blaha.

Kritika pretvárky

"Liberálne médiá, ktoré sa tu hádžu o zem, že najväčší zločin proti ľudskosti je, pomenovať ulicu po Tisovi, ale v prípade Stepana Banderu, ktorý bol ďaleko horší, ako Tiso, to je v poriadku, poďme tu teraz "slavaukrajinovať", Tak buď sme antifašisti a budeme si hájiť tradíciu SNP a boj proti nacizmu, ale v tej chvíli nemôžeme byť rusofóbi. Veď Rusko nás oslobodilo v II. svetovej vojne, upozorňuje poslanec Smeru-SD.

Poslanci Smeru-SD sú pripravení pokračovať v obštrukcii aj v utorok!
Smer-SD je pripravený aj so zvyškom opozície pokračovať v obštrukcii parlamentu aj v utorok (11. 10.). Strana Roberta Fica nechce podporiť novelu zákona o štátnom rozpočte, v ktorom žiada minister financií Igor Matovič (OĽANO) zvýšenie o 1,5... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Domino efekt

"Prídete do nemocnice, nebude vás mať kto ošetriť, lebo lekári vo výpovediach. Deti do škôl nebudú chodiť, lebo školy sa chystajú štrajkovať. Každá oblasť kľaká. Podniky padajú, príde nezamestnanosť - podniky nebudú konkurencie schopné a tak budú prepúšťať. Dole ide jeden segment spoločnosti za druhým. Čo bude, keď do toho v januári, februári prídu tie obrovské ceny?" Pýta sa poslanec Blaha.

Slováci chcú mier

"Slováci nie sú holubičí národ v zmysle nejakej poddajnosti. On je holubičí v túžbe po mieri. A vždy sa chce radšej dohodnúť na mieri, nechceme krviprelievanie. Ale keď takéto niečo budú páchať na slovenskom národe, ešte sa mu budú vyškľabovať z televízie, tak bude vrieť krv v žilách ľudí, že v tom januári to môže vybuchnúť," uzatvára Ľuboš Blaha.

Toto spája Zdena Cháru a Háščákovcov z Penty
Magazín Forbes aj v tomto roku uverejnil rebríček najbohatších Slovákov. V svetovom rebríčku ich máme 38 a medzi novými "tvárami" sú podnikatelia, ale aj športovci. Rodiny V tohoročnom rebríčku figurujú len dve ženy, zato štandardom sú muži s... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik