Udrite už na to Rusko!
07 | 10 | 2022 I Milan Laca
Zelenskyj vyzval NATO, aby začalo „preventívne“ útoky na Rusko.
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval severoatlantickú alianciu, aby začala "preventívne" útoky na Rusko, s cieľom  zabrániť Moskve použiť jadrové zbrane.
Udrite!

„Čo by malo NATO robiť? Eliminovať možnosť ruského použitia jadrových zbraní.... Preventívne údery, aby vedeli, čo sa s nimi stane, ak použijú... Prehodnoťte, použitie ich tlaku. To je to, čo by NATO malo urobiť: prehodnotiť, ako sa používa,“ povedal Zelenskyj počas videokonferenčného prejavu v Lowy Institute v Austrálii.

USA: Rusko chceme v NATO!
Niekto v USA vyjadril želanie vidieť Rusko v NATO. Bývalý poradca Bieleho domu Bolton vyhlásil, že USA potrebujú vstup Ruska do NATO. Keď Rusi chceli, oni nechceli... Spojené štáty by chceli vidieť Rusko, ktoré by sa mohlo stať členom NATO.... Čítať ďalej
06 | 10 | 2022 | Milan Laca

Rusi odmietajú

Rusko opakovane označilo špekulácie o údajnej možnosti použitia tohto typu zbraní za falzifikáty. Moskva  zdôraznila, že jadrová vojna by sa nemala rozpútať, ale Ruská federácia je pripravená brániť sa.

Veď nechcú ...
Pentagon 1. októbra oznámil , že Moskva neplánuje použiť jadrové zbrane. Ako zdôraznil americký minister obrany   Lloyd Austin, USA nevidia známky snahy Moskvy urobiť takýto krok. Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov vyhlásil,  že o jadrovej eskalácii vo svete hovoria iba ľudia, ktorí sa správajú nezodpovedne. Vyzval všetkých, aby sa oboznámili s príslušnou doktrínou Ruska.
A Putin...

Ruský prezident Vladimir Putin upozornil na vyjadrenia niektorých vysokých predstaviteľov vedúcich štátov NATO o možnosti a prípustnosti použitia jadrových zbraní proti Rusku. Povedal,  že jadrové vydieranie využíva Západ.

Exšéf vojenskej rozviedky Andor Šándor: Kto nechce rokovať s Ruskom, volá po vojne
Bezpečnostný analytik a exšéf vojenskej rozviedky Andor Šándor je za jeho slová o mieri radom ľudí označovaný za „proruského švába“, teda človeka, ktorý šíri v záujme Ruska kremeľskú propagandu. Českému portálu extra.cz poskytol v posledných dňoch... Čítať ďalej
06 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik