Kollár: Ak neprijmeme rozpočet, nastane TOTO
06 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Predseda parlamentu a líder Sme rodina Boris Kollár varuje, že ak Slovensko v roku 2023 vstúpi do rozpočtového provizória, zvyšovanie platov zdravotníkov, učiteľov, alebo iná sociálna pomoc bude vážne ohrozená. V takom prípade už súčasná vláda podľa neho nemá zmysel. Povedal to v diskusnej relácii Plus 7 dní Karty na stôl.

O Matovičovi vyhýbavo

Na otázku, či by funkciu ministra financií namiesto politika nemal zastávať odborník alebo krízový manažér, Kollár odpovedal, že „je veľmi dôležité, keď sa politici obklopia dobrými spolupracovníkmi a odborníkmi. Štátny tajomník na ministerstve financií Marcel Klimek odborníkom je a je na správnom mieste“.

Ďalej uviedol, že nemôže za viac ako dvojročné hádky medzi predsedom strany Sulíkom a lídrom hnutia OĽaNO Igorom Matovičom.

Dokedy bude Sme rodina držať vládu

„Ja sa zúčastním na každom rokovaní, keď ma vyzve buď koaličný partner, alebo opozičná politická strana, ktorá je v parlamente. Nemám problém sa stretnúť a rozprávať sa o čomkoľvek,“ reagoval Kollár na otázku, či sa hnutie Sme rodina zúčastní na rokovaní o predčasných voľbách.

Líder Sme rodina tvrdí, že nad predčasnými voľbami by uvažoval vtedy, keby súčasná vláda nevedela poskytovať ľuďom pomoc. „Ak bude vláda ochotná ísť až na hranu a zachráni ľuďom podniky a zamestnanie, tak tú vládu budem držať,“ doplnil.

„Plán A je prijať štátny rozpočet, ale iba hlupák nemyslí na to, že keď to neprejde,“ uviedol Kollár, „je to definitívny koniec tejto vlády.“

Nicholsonová zvozila Matoviča i Remišovú: Päť miliárd z ESF+? ZABUDNITE! (VIDEO)
Veľký deň pre Slovensko! Presne toto napísal v stredu 5.10. na sociálnej sieti Igor Matovič. Pochválil sa rokovaním Ecofinu a prísľubom piatich miliárd z Bruselu. Jeho nadšenie však vôbec nezdieľa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Ako je to naozaj s... Čítať ďalej
06 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik