Jadrový úder proti Rusku?
07 | 10 | 2022 I Milan Laca

USA zvažujú štyri ciele ruského jadrového útoku.

Spojené štáty by sa mohli odplatiť jadrovým úderom proti Ruskej federácii, ak Moskva použije jadrové zbrane na Ukrajine, píše The Sun. 

Štyri scenáre

Podľa novín  existujú štyri možné scenáre reakcie Washingtonu a Severoatlantickej aliancie na použitie jadrových zbraní ruskou stranou. Biely dom oznámil tvrdú reakciu, ak sa Rusko rozhodne použiť jadrové zbrane. 

Britské plány

Experti z Veľkej Británie  hovoria o štyroch možných scenároch vývoja konfliktu na Ukrajine a zásahu USA do neho. V prvom prípade Spojené štáty  hrozia odvetným jadrovým úderom na Ruskú federáciu. Druhý scenár vývoja udalostí hovorí o možnom útoku NATO na ruské ozbrojené sily.

Exšéf vojenskej rozviedky Andor Šándor: Kto nechce rokovať s Ruskom, volá po vojne
Bezpečnostný analytik a exšéf vojenskej rozviedky Andor Šándor je za jeho slová o mieri radom ľudí označovaný za „proruského švába“, teda človeka, ktorý šíri v záujme Ruska kremeľskú propagandu. Českému portálu extra.cz poskytol v posledných dňoch... Čítať ďalej
06 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Alebo možno inak...

Tretí variant vidia experti v tom, že USA a NATO môžu začať útočiť na Čiernomorskú flotilu. Štvrtý scenár vývoja udalostí zahŕňa údery proti ruským jednotkám, ktoré sú v jadrovej službe.  

Jadrové vízie

Britský denník The Times nedávno uverejnil článok, v ktorom sa uvádza, že Severoatlantická aliancia varovala spojenecké krajiny, že Rusko by mohlo vykonať jadrové testy v Čiernom mori. Odvoláva na niektoré utajované informácie, že ruský vlak tajnej jadrovej divízie smeruje na Ukrajinu. Podľa informácií, ktoré získali britské noviny v sídle NATO, je hlavným cieľom plánovanej akcie demonštrovať západným krajinám a Kyjevu pripravenosť Ruska „použiť zbrane hromadného ničenia“. Nadchádzajúci test jadrových zbraní v Čiernom mori sa podľa The Times vyhne možným rizikám, spojeným s použitím taktických jadrových zbraní priamo na území kontrolovanom Kyjevom. V prípade chyby vo výpočtoch nie sú vylúčené škody, ktoré môže ruským mestám spôsobiť rádioaktívna kontaminácia. Podľa The Times by efekt demonštrácie pripravenosti Ruska uskutočniť taktický jadrový úder na Ukrajinu mal ovplyvniť kyjevský režim a prinútiť ho sadnúť si k rokovaciemu stolu.

Rusko varuje USA: Bude to dlhé krviprelievanie a nové obete
Rozhodnutie USA poslať Ukrajine viac vojenskej pomoci "zvyšuje nebezpečenstvo priameho vojenského stretu" medzi Ruskom a Západom, varovala Moskva. Ruský veľvyslanec v USA Anatolij Antonov povedal, že ide o "bezprostrednú hrozbu" pre Moskvu,... Čítať ďalej
05 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik