Plénum v utorok večer debatovalo o návrhu zakázať vyvesovať dúhové vlajky
05 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili stredajšie rokovanie aktuálnej 72. schôdze diskusiou k návrhu, ktorý má zakázať vyvesovať symboly hnutí či komunít propagujúcich sexuálnu orientáciu. Návrh podali Tomáš Taraba (nezaradený) a György Gyimesi (OĽANO).

Ondrej Dostál (SaS) počas diskusie pripomenul, že dúha nie je symbol propagovania inej sexuálnej orientácie, ale symbol tolerancie a akceptácie inakosti. Gyimesi hovorí, že chce návrhom dosiahnuť ochranu štátnosti, nie diskriminovať niekoho s inou sexuálnou orientáciou.

Novelou zákona o štátnych symboloch SR a ich používaní chcú predkladatelia dosiahnuť, aby na budovách a v budovách štátnych orgánov a inštitúcií vrátane sídla verejného ochrancu práv, ktoré sa zo zákona označuje štátnymi symbolmi, bolo zakázané vyvesovať symboly hnutí, organizácií, komunít a ideológií propagujúcich akýkoľvek druh sexuálnej orientácie.

Uhrík z Bruselu: Prestaňte ich šikanovať! (VIDEO)
Europoslanec Milan Uhrík(Republika) sa stavia na stranu našich blízkych susedov kvôli presadzovaniu politiky zdravého sedliackeho rozumu, ktorá jednoznačne odmieta akékoľvek experimenty liberálnej ideológie. Odmieta bruselskú šikanu Maďarska a... Čítať ďalej
05 | 10 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik