Ohlupovanie verejnej mienky na Slovensku prostredníctvom zmanipulovaných prieskumov musí skončiť!
05 | 10 | 2022 I Emanuel Orban

Politológ Eduard Chmelár reaguje na prieskumy verejnej mienky na Slovensku v podaní proatlantickej mimovládky Globsec, ktoré sa dotýkajú vojny na Ukrajine. Podľa nich väčšina Slovákov si želá víťazstvo Ukrajiny. Prsty v tom môže mať náš rusofóbny šéf diplomocie Rastislav Káčer, ktorý považuje Slovensko za obyčajný mrdník. Pravda je popritom zrejme úplne inde.

Falšovanie prieskumov je novodobou súčasťou dezinformačnej vojny na Slovensku

Churchill hovorieval, že verí iba tým prieskumom, ktoré sám sfalšuje. Na Slovensku sa rozpútala nová fáza dezinformačnej vojny. Bojuje sa v nej – prieskumami. Pred troma týždňami militaristov a atlantistov vydesili výsledky prieskumu, ktorého odborným garantom bol Sociologický ústav Slovenskej akadémie vied, z ktorého vyplýva, že väčšina Slovákov (52,1 %) si želá, aby vojnu na Ukrajine vyhralo Rusko. O tri týždne minister zahraničných vecí Rastislav Káčer víťazoslávne hlási, že „tím expertov“ z jeho materského think-tanku Globsec „UVIEDOL VECI NA SPRÁVNU MIERU“ (sic!!!) a vo vlastnom prieskume zistil, že „väčšina Slovákov si želá víťazstvo Ukrajiny“ (Pravda, Sme, .týždeň atď.), konkrétne – 47 percent.... Bolo by to komické, keby to nebolo zároveň také desivé.

www.hlavnydennik.sk/2022/10/04/chmelar-slovensko-ma-nasliapnute-na-tazku-diktaturu

Pokusy o zastavenie kremeľskej propagandy na Slovensku nemajú žiadny výsledný efekt

Tak si to zhrňme. Čo nám to chce vlastne nahovoriť ministerstvo zahraničných vecí s s ním spriaznené médiá? Oni nám celkom vážne tvrdia, že 47 % je väčšina a že za tri týždne sa na Slovensku dramaticky otočila verejná mienka. Káčer, ktorý bude môcť do Washingtonu zasalutovať, že si splnil domácu úlohu, k tomu uvedomelo dodal, že nesmieme podceňovať „dlhodobé pôsobenie škodlivej kremeľskej propagandy“. A aby toho nebolo málo, tak denník Pravda zdieľal názor jedného manipulatívneho psychopata spravujúceho FB stránku „Hoaxy a podvody“ a stotožnil ho s oficiálnym postojom Policajného zboru SR. Takáto brutálne primitívna propaganda, spoliehajúca sa na to, že Slováci uveria, že dva a dva je šesť, uráža inteligenciu tohto národa.

Mier je jediná cesta k ukončeniu nezmyselnej vojny na Ukrajine

V každom prieskume je dôležité, kto sa to pýta (kto zadáva úlohu), s akým cieľom sa pýta, na čo sa pýta a akým spôsobom kladie otázku. Bez ohľadu na tento trápny pokus a bezohľadnú manipuláciu, konštatujem, že ani v jednom prieskume nebol zohľadnený postoj, ktorý je podľa môjho názoru väčšinový a ktorý zdieľam aj ja: väčšina Slovákov si želá mier. Väčšina Slovákov si želá zastavenie krviprelievania. Väčšina Slovákov si želá ukončenie vojny mierovými diplomatickými rokovaniami. Nie víťazstvo jedného nad druhým, ale dohodu oboch. Prečo ste nepoložili aj takéto otázky? Prečo takto bezočivo manipulujete verejnou mienkou? Prečo takýmito účelovými zlátaninami štvete národy proti sebe? Hanba všetkým, ktorí sa na tom podieľajú. Vojna nie je futbalový zápas a prieskumné agentúry nie sú stávkové kancelárie.

www.hlavnydennik.sk/2022/10/03/chmelar-namiesto-vojnovych-stvacov-by-mal-svet-pocuvat-papeza-dalajlamu-a-generalneho-tajomnika-osn

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.