Fico po výpovedi na GP SR: Podplatení policajti i prokurátori! (VIDEO)
05 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Líder opozičného Smeru Robert Fico podáva trestné oznámenie. Hovorí o možnom podplácaní niektorých policajtov a prokurátorov zo strany tzv. kajúcnikov.

Fico spolu s exministrom vnútra Robertom Kaliňákom, bývalým policajným prezidentom Tiborom Gašparom a advokátom Marekom Parom vraj disponujú ďalšími nahrávkami, ktoré majú dokázať nezákonné praktiky orgánov činných v trestnom konaní (OČTK). Informovali o tom na tlačovej konferencii.

Obvinená opozícia

Fico s Kaliňákom, Gašparom a podnikateľom Norbertom Bödörom sú obvinený v kauze Súmrak. Nezákonným spôsobom sa mali dostávať k materiálom, vďaka ktorým potom Fico na brífingoch kompromitoval svojich politických oponentov.

Líder opozície je obvinený zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a zneužívania právomoci verejného činiteľa. Para je obvinený v kauze Kaifáš za snahu o diskreditáciu prokurátora Vasiľa Špirka.

Strana Smer, jej nominanti a právnici sa ale bránia a tvrdia, že vyšetrovatelia a prokurátori postupujú nezákonne. Trojnásobný premiér dokonca pred pár týždňami podal na generálnej prokuratúre trestné oznámenie. 

„Z odposluchov je zrejmé, že tam jeden z NAKA hovorí, ako treba robiť na Pellegrinim a Ficovi,“ povedal vtedy Fico s tým, že podáva trestné oznámenie na vyšetrovateľov NAKA, prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry a sudcov, ktorí sa mali podľa neho dopustiť sabotáže.

Tabák sa pochlapila: OŽRATÍ a ZDROGOVANÍ ľudia by nemali pôsobiť v NR SR!
Podala som trestné oznámenie na pani poslankyňu Cigánikovú, informuje o tom poslankyňa Romana Tabák vo svojom aktuálnom statuse na sociálnej sieti. Konflikt medzi dvoma bitkárkami z parlamentu teda pokračuje ďalej. Po tom, ako pred vyše týždňom... Čítať ďalej
05 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Nové nahrávky

 

Fico v úvode brífingu uviedol, že bol vypovedať na generálnej prokuratúre ohľadom nahrávky, ktorú pustil na nedávnej tlačovej besede. Na nahrávke bol vraj rozhovor medzi prokurátormi Repom a Šúrekom. „Nahrávkami bolo dokázané, že Kučerku vydierali a snažili sa zahladiť stopy po svojej aktivite.“ 

Šéf Smeru prezradil aj to, že dnes podali na generálnej prokuratúre ďalšie trestné oznámenie. „Dnes som bol vypovedať k ďalším veciam,“ povedal Fico s tým, že ide pustiť nové nahrávky, ku ktorým sa so spoluobvinenými dostali.

Obrovské štátne zákazky

Repa mal podľa Fica povedať obvinenému Kučerkovi: „Takto, zajtra civil, jasné? To ti aj Lajo (Ľudovít Makó, poznámka redakcie) odkazuje.“ Kučerka mu mal odpovedať kladne, na čo mu vraj prokurátor odvetil: „Lajo potom povedal, že sa o teba postará.“ Podľa Fica bol prokurátor Repa iba hovorcom kajúcnika Ľudovíta Makóa, ktorý vraj dostáva obrovské štátne zákazky cez svoju firmu.

Šéf Smeru prešil k ďalšiemu spolupracujúcemu svedkovi a bývalému riaditeľovi Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernardovi Slobodník. „Zajtra idem vypovedať, všetko Lipšic dohodol so Šúrekom. Mňa nebudú brať. Prinajhoršom skončím s podmienkou,“ povedal vraj Slobodník na nahrávke. Podľa Fica má nahrávka pochádzať z doby, kedy bol Lipšic Slobodníkov obhajca. „Lipšic mal vplyv na Úrade špeciálnej prokuratúry,“ dodal Fico.

Nové FAKTY v prípade opitého vodiča z auta smrti! ŠOKUJÚCE slová po vytriezvení
V prípade Dušana Dědečka, ktorý v nedeľu večer v centre Bratislavy na zastávke MHD opitý zrazil a usmrtil piatich študentov, sa objavili nové skutočnosti. V nedeľu popíjal už počas dňa, dlhodobo porušoval cestné pravidlá, informuje TV Markíza. Až... Čítať ďalej
05 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

„Ráno na deviatu mám byť na výsluchu. Ja si neviem spomenúť na nejaké konkrétne veci. Nehovorte toto nikomu. Tuto keby si mi niečo svojimi slovami poslal,“ mal podľa Fica povedať Slobodník deň pred svojim vypočutím. 

500-tisíc eur za právne služby! Za čo?

 

„Podal som trestné oznámenie ktoré sa týka kajúcnikov. Máme medzi obhajcami ľudí, ktorí spolupracujú s OČTK. Tí chcú vybaviť pre svojich klientov čo najlepšie výhody a na to potrebujú financie. Máme tu kajúncika Suchobu, ktorý zaplatil dvom advokátom Valkovej a Ivanovičovi dohromady 500-tisíc eur. Z nich urobili nelegálny cash. Nakúpili obrovské množstvo strieborných mincí. Takmer 500-tisíc eur odchádza od advokátov do firmy a tá ich vyberá v 10-tisícových sumách. Suchoba zaplatí 500-tisíc za právne služby. Za čo?,“ pýta sa Fico.

Expremiér tvrdí, že Suchoba spolupracuje s políciou, a teda sú úkony pre právnych zástupcov nenáročné. Dnes vraj na generálnu prokuratúru priniesol aj ďalšie dôkazy o toku peňazí, ktoré išli od Suchobu k jeho obhajcom. „Kde končí ten cash?,“ pýta sa Fico.

V materských školách by sa mala pre energetickú krízu znížiť teplota
V materských školách by sa mala v dôsledku energetickej krízy znížiť teplota. Vyplýva to z predbežnej informácie k zmene vyhlášky Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR o požiadavkách na zariadenia pre deti a mládež. "Z dôvodu očakávanej energetickej... Čítať ďalej
05 | 10 | 2022 | Ivan Mihale

„Oni sa sami priznali. Počuli ste prokurátora, ako Kučerkovi odkazuje od Laja. A potom ho donútili podpísať dokument, že sa to nestalo. Tým sa usvedčili,“ povedal Kaliňák.

Tlačová beseda po skončení výsluchu Fica na Generálnej prokuratúre SR:

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik