Pellegriniho recept na túto vládu
04 | 10 | 2022 I Eka Balašková

Hlas od minulého týždňa veľmi jasne hovoril, že pri hlasovaní o odvolávaní Igora Matoviča si budú poslanci budú vyberať, aký dres si oblečú, povedal Peter Pellegrini na úvod TB po zmienenom hlasovaní.

Toto je vláda Matovičova

"Eduard Heger je len jeho poskokom a Igor Matovič je najsilnejším mužom vládnej koalície," pripomenul Peter Pellegrini. Upozornil, že Matovič navyše sedí na najdôležitejšom poste vo vláde.

"Tu môže terorizovať jednotlivé skupiny obyvateľov, jednotlivé rezorty, jednoducho vydierať, nedávať im peniaze, škrtiť im výdavky, pokiaľ neskáču tak, ako on píska," varuje Pellegrini. Dnešné hlasovanie bolo o vyslovení nedôvery celej vláde.

"Každý, kto dnes nehlasoval za odvolanie Igora Matoviča, nehlasoval dnes za žiadne príbehy a báchorky, ale hlasoval za podržanie tejto vlády a okyptenej koalície pri moci," konštatuje predseda Hlasu-SD.

Máme prvé reakcie na neodvolanie ministra financii
Slovensko reaguje na výsledok hlasovania, ktoré potvrdilo Igora Matoviča vo funkcii ministra financií SR. Peter Pellegrini (nezaradený, Hlas-SD) "Dresy sú oblečené. Tarabovci sú koaliční poslanci, vláda má väčšinu a Igor Matovič ostáva ministrom... Čítať ďalej
04 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďalší, čo poukázal na konkrétnych poslancov

"Za podržanie Matoviča vo funkcii sa budú niesť páni poslanci Taraba a Kuffovci zodpovedať pred svojimi voličmi, keďže na odvolanie chýbali tri hlasy," vyčíta Pellegrini. Pripomenul, že títo traja ľudia nemajú problém chodiť po námestiach, v kľúčovom hlasovaní podržia Igora Matoviča vo funkcií.

"Sedeli v sále a nezahlasovali za jeho odvolanie," pripomína Pellegrini.

SaS v opozícii

"To ma veľmi teší, ale dôležité bude, ako sa budú kolegovia prejavovať v hlasovaniach, či sa toho budú aj držať, ale to ukáže čas a ich konkrétne činy," prejavil istú dávku nedôvery predseda Hlasu. Podľa neho dovtedy máme jedinú možnosť, ako dať vláde na vedomie svoj postoj. Jediná demokratická možnosť je hojná účasť na komunálnych voľbách, kde treba dať kandidátom OĽaNO, čo si myslíme.

R. Sulík: Fašisti sa rozhodli držať Igora Matoviča vo funkcii
Strana SaS berie na vedomie, že minister financií Igor Matovič (OĽANO) nebol odvolaný z funkcie. SaS sa tak stáva tvrdou opozičnou stranou a jej snaha o návrat do vlády je uzavretá. Po hlasovaní v Národnej rade (NR) SR to v utorok povedal predseda... Čítať ďalej
04 | 10 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik