Opäť koniec sveta?
02 | 10 | 2022 I Milan Laca

Vedci objavili nový asteroid, ktorý sa približuje k Zemi.

Asteroid sa približuje k Zemi, tvrdí Inštitút aplikovanej matematiky M.V. Keldyša. Snímky urobili 25-metrovým ďalekohľadom v dedine Kočevančik v Rostovskej oblasti a 50-centimetrovým ďalekohľadom na Kubánskej štátnej univerzite.

Ohrozínás?

Nebeské teleso, ktorého veľkosť je asi 0,5 kilometra, obieha okolo Slnka po predĺženej dráhe, s periódou 3,44 roka. Ako vedci spresnili, v dohľadnej dobe nepredstavuje asteroid pre Zem žiadnu hrozbu.

Posledná temná predpoveď fyzika Hawkinga: Príde rasa nadľudí a zničí známy svet
Slávny teoretický fyzik Stephen Hawking, ktorý zomrel v marci 2018, zanechal svetu mnohé posolstvá. Napríklad predpovedal, že svet ovládne rasa nadľudí, píše portál dotyk.cz. Jeho chmúrna predpoveď korešponduje aj s jeho presvedčením, že pokrok v... Čítať ďalej
27 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

USA likvidovali asteroid

Americká sonda DART sa pred časom zrazila s asteroidom Dimorph , aby po prvý raz vyskúšala ochranu Zeme pred potenciálne nebezpečnými vesmírnymi objektmi. Podľa vedcov úspešný experiment „otvára novú éru, v ktorej sa potenciálne budeme môcť chrániť pred nebezpečnými asteroidmi“.

Rusi vystríhajú

Celoruský výskumný ústav pre civilnú obranu a núdzové situácie Ministerstva pre mimoriadne situácie začiatkom januára varoval pred pravdepodobnou zrážkou asteroidu Apophis, s priemerom takmer 400 m, s geostacionárnymi satelitmi Zeme. Nebeské teleso preletí okolo Zeme 13. apríla 2029. Energia, ktorá sa môže uvoľniť pri zrážke so Zemou, bude podľa odborníkov 1,7 tisíc megaton, čo je 30-krát viac ako pri výbuchu sovietskej termonukleárnej bomby testovanej v roku 1961. Asteroid Apophis objavili v roku 2004. Meno dostal na počesť staroegyptského božstva, zosobňujúceho temnotu a zlo. Jeho priemer je 393 metrov.

Je nebezpečný

NASA označila Apophis za jeden z najnebezpečnejších asteroidov pre Zem. Vedci varovali pred vysokým rizikom kolízie v roku 2068. V marci 2021 však experti tento odhad zrevidovali. „Naše výpočty ukazujú, že takáto hrozba nebude najbližších sto rokov,“ povedal David Farnokchia, vedec z NASA Center for the Study of Near-Earth Objects.

Čo tvrdí moderný britský Nostradamus
Predpovede britského „proroka“. Moderný NOSTRADAMUS - Craig Parker - o najbližšej svetovej budúcnoti. Craig Hamilton-Parker je britský jasnovidec, známy v tlači ako „prorok skazy“, ktorý sa preslávil svojimi predpoveďami, týkajúcimi sa Brexitu a... Čítať ďalej
25 | 09 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.