Jozef Lenč: Element, ktorý dvanásť rokov kontaminuje verejný priestor
30 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Igor Matovič vstúpil do politiky s tým, že tvrdil, že mu niekto ponúkol 20 mil. eur za to, že povalí vládu Ivety Radičovej. Keď to mal dokázať, povedal, že to bol vtip. A potom vládu povalil," tvrdí politológ Jozef Lenč, ktorý na sociálnej sieti hodnotí odsun hlasovania o odvolaní ministra financií Igora Matoviča. 

"Konzistentný konšpirátor," je názov príspevku politológa Jozefa Lenča, ktorý bol zverejnený na sociálnej sieti. Politológ sa v ňom venuje odsunu o hlasovania o dovolávaní ministra financií Igora Matoviča na utorok, o ktoré plénum NR SR požiadalo OĽaNO

Element, ktorý dvanásť rokov - kontaminuje verejný priestor množstvom až prízemných konšpirácií

"Vlády Igora Matoviča a hovorcu Hegera si za jeden z cieľov dali boj s dezinformáciami. Ministerstvá obrany či zahraničných vecí posilnili kapacity tímov, ktorých cieľom je minimalizácia negatívnych dopadov konšpirácií na spoločnosť. Pri tom všetkom však zabudli na element, ktorý konzistentne - už dvanásť rokov - kontaminuje verejný priestor množstvom až prízemných konšpirácií," píše Jozef Lenč.

"Igor Matovič vstúpil do politiky s tým, že tvrdil, že mu niekto ponúkol 20 mil. eur za to, že povalí vládu Ivety Radičovej. Keď to mal dokázať, povedal, že to bol vtip. A potom vládu povalil," pripomína politológ na sociálnej sieti.

Politológ o Matovičovi: Visí na šnúrkach Tarabových gatí
Matovič nemá mentálnu výbavu byť politikom, tvrdí politológ, podľa ktorého ak Matoviča neodvolajú, "karavána pôjde ďalej". Ak by sa financmajster presunul do parlamentu, chrlil by oheň a síru tak, ako to predviedol tieto dva dni, myslí si politológ... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Sulík, ktorý chce nakúpiť hlasy

"Včera, po kolapse poslanca Kerekrétiho požiadalo OĽaNO, aby plénum NRSR posunulo hladovanie o odvolávaní Igora Matoviča na utorok na 11tu hodinu. To však Matovičovi nebránilo, aby už večer rozšíril konšpirácií, že za odložením hlasovania je Sulik, ktorý chce "nakúpiť hlasy," poukazuje politológ Jozef Lenč.

"Odsunom hlasovania na utorok sa otvoril veľký priestor pre korupciu. Tri štyri dni môže mafia zabrať a Sulik si môže kúpiť dvoch troch poslancov," tvrdil Na hrane Matovič, čím de facto priznal - ak by v skutočnosti nešlo o projekciu - že opozícia nemá dosť hlasov na jeho odvolanie, ako údajne menšinová vláda," dodáva.

"Igor Matovič je škodná systému. Kontaminoval ho konšpiráciami, dezinformatormi a legitimizaciou krajnej pravice," konštatuje na sociálnej sieti politológ Jozef Lenč.

Rado Baťo: Vojna pokračuje!
Nie, nemáme na mysli tú na Ukrajine, ale tú medzi ministrom financií a šéfom OĽaNO Igorom Matovičom a Radom Baťom, manželom Zuzany Baťovej, exriaditeľky Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL). Olej do ohňa ich sporu prilial Baťo v statuse, kde... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Tibor Malý

Rokovanie parlamentu prerušili pre zdravotné ťažkosti jedného z poslancov, píše TASR.

Počas štvrtkového rokovania parlamentu skolaboval poslanec Ján Kerekréti (OĽANO), rokovanie 72. schôdze tak museli po 16.00 h prerušiť. Predseda klubu OĽANO Michal Šipoš pre TASR potvrdil, že poslanec Kerekréti je pri vedomí.

Štvrtkové rokovanie parlamentu sa skončilo skôr ako zvyčajne. Poslanci sa opäť zídu v piatok (30. 9.) od 9.00 h, no v tento deň sa už hlasovať nebude. Najbližšie tak poslancov čaká hlasovanie v utorok (4. 10.).

Dag Daniš k úderom na Nord Stream
Kto stojí za výbuchmi plynovodov Nord Stream 1 a 2? Je možné, že s tým majú niečo do činenia záujmy USA? Po Carlsonovi Tuckerovi sa k úderom na Nord Stream vyjadril aj Dag Daniš, jeden z najčítanejších komentátorov a novinárov na Slovensku. Do... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik