Bidenova administratíva prijala nové ekonomické sankcie proti Rusku
01 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Spojené štáty prijali nové ekonomické sankcie proti Rusku, ktoré sa týkajú stoviek ruských predstaviteľov a firiem.

Týmto spôsobom zareagovali na nelegálnu anexiu štyroch okupovaných ukrajinských regiónov. TASR o tom informuje na základe správy CNBC.

Nové sankcie cielia na krycie firmy mimo Rusko, ktoré boli vytvorené tento rok, aby pomohli veľkým ruským vojenským dodávateľom vyhnúť sa sankciám. Takisto sa rozširujú sankcie proti vysokým predstaviteľom Kremľa tým, že zahŕňajú aj ich ženy a dospelé deti.

USA tiež na sankčný zoznam pridali aj guvernérku ruskej centrálnej banky a bývalú poradkyňu Vladimira Putina Elviru Nabiullinu. Nabiullina od roku 2013 dohliadala na snahy ochrániť Kremeľ pred západnými sankciami prijatými po anexii Krymu v roku 2014, uviedlo americké ministerstvo financií.

Pripomíname si Mníchovskú zradu z roku 1938
Od udalosti, ktorá sa zvykne nazývať aj Mníchovská dohoda, dnes uplynulo 84 rokov. Pripomeňme si udalosti, ktoré jej predchádzali. 12. septembra 1938 Na zjazde nacistickej strany v Norimbergu nemecký diktátor Adolf Hitler zaútočil na... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ministerstvo financií na sankčný zoznam pridalo aj 14 medzinárodných dodávateľov, ktorí pomáhali vojenským dodávateľským reťazcom, a na exportnú čiernu listinu pridalo 57 firiem.

USA tiež varovali ostatné krajiny, že budú čeliť sankčným opatreniam v prípade vojenskej alebo priemyselnej pomoci Rusku alebo Bielorusku, vrátane dodávok tovarov, ktorých dodávky zakázali USA a ich spojenci.

Najnovšie stvárnenie Joea Bidena pripomína Johna Travoltu
Nikto nemôže zastaviť prezidenta Spojených štátov, ak sa vydá zlým smerom. Nezadržateľne sa stratil počas brífingu o katastrofe, kde poďakoval Federálnej agentúre pre núdzové situácie (FEMA) za jej prácu pri pomoci pri hurikáne Ian. "Joe Biden už... Čítať ďalej
30 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik.