Pomáhajú ako vedia
30 | 09 | 2022 I Milan Laca

Nemecké spravodajské služby poskytujú Kyjevu spravodajské informácie o pohybe ruských jednotiek.

Nemecké spravodajské služby podľa spoločného vyšetrovania Die Zeit a časopisu ARD Kontraste poskytujú Kyjevu  spravodajské informácie o pohybe ruských vojsk na území Ukrajiny.

Kancelár schválil

Podľa medializovaných informácií sa nemecký kancelár Olaf Scholz  rozhodol poskytnúť Ukrajine spravodajské údaje po žiadosti nemeckej Spolkovej spravodajskej služby. Časopisy tvrdia, že Berlín od mája neposiela Kyjevu len zbrane, ale aj satelitné snímky, zachytené rádiové a telefónne správy.

Nie sú vo vojne

Na základe výsledkov kontroly „právnej prípustnosti prenosu cielených informácií na Ukrajinu“ bolo rozhodnuté, že takéto opatrenia neznamenajú vstup Nemecka do vojny.

A nie sú sami

V počiatočných fázach konfliktu Spojené štáty varovali Ukrajinu pred blížiacim sa ruským útokom. Vyhlásil to veliteľ amerického letectva v Európe a Afrike generál James Hecker, informuje Air Force Times. Podľa Heckera ukrajinskej strane  zabránili v boji  varovné poplachy. Potom americké velenie zmenilo taktiku a odovzdalo Kyjevu  informácie o umiestnení ruskej techniky.

Maďari vyzývajú Slovensko: Nepodporte nový balík sankcií EÚ voči Rusku
Budapešť nemôže podporiť plánované ôsme kolo sankcií Európskej únie proti Rusku za jeho inváziu na Ukrajinu, ak bude obsahovať energetické sankcie. Podľa servera Origo.hu to uviedol vo štvrtok šéf úradu vlády Gergely Gulyás, informuje spravodajca... Čítať ďalej
29 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Sami sa rozhodnite...

Nepovedali sme: "Tu je cieľ, ktorý treba zasiahnuť, choďte na to a mierte." Dali sme im len informáciu. Nech sa rozhodnú, či chcú zasiahnuť objekty,“ povedal generál. Zároveň poznamenal, že protiofenzíva bola výlučne myšlienkou ukrajinskej armády.

Sledujú ďalej 

Spravodajské služby USA a ich spojenci zintenzívnili dohľad aj nad ruským jadrovým arzenálom . "Sledujeme to podrobnejšie," uviedol zdroj s prístupom k spravodajským informáciám o moskovských jadrových silách a stratégii.  Washington a jeho spojenci vystupňovali úsilie na zhromažďovanie údajov pomocou leteckých a vesmírnych spravodajských informácií, ako aj operácií v kyberpriestore a komerčných satelitných fotografií.

Američania, odíďte rýchlo z Ruska!
Veľvyslanectvo USA vyzýva Američanov, aby okamžite opustili Rusko. Americké veľvyslanectvo v Moskve vyzvalo svojich občanov, aby okamžite opustili Rusko, kým na to „stále existujú možnosti“. Informovala o tom webová stránka diplomatickej... Čítať ďalej
28 | 09 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik