Američania, odíďte rýchlo z Ruska!
28 | 09 | 2022 I Milan Laca

Veľvyslanectvo USA vyzýva Američanov, aby okamžite opustili Rusko.

Americké veľvyslanectvo v Moskve vyzvalo svojich občanov, aby okamžite opustili Rusko, kým na to „stále existujú možnosti“. Informovala o tom webová stránka  diplomatickej misie.

Prečo...

"Občania USA by nemali navštevovať Rusko a tí, ktorí majú bydlisko v Rusku, alebo cestujú v rámci Ruska, by mali krajinu okamžite opustiť, kým sú ešte obmedzené možnosti komerčného cestovania," uviedlo veľvyslanectvo.

Reakcia NATO by mala byť zničujúca, tvrdí Rau
Poliaci tlačia na NATO Poľský minister zahraničných vecí Zbigniew Rau počas svojej návštevy vo Washingtone v relácii "Meet the Press NOW" povedal, že ruský prezident Vladimir Putin sa vyhráža použitím jadrových zbraní na území Ukrajiny a nie... Čítať ďalej
28 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Obavy

Diplomatická misia vyjadrila obavy, že ruská strana by údajne mohla "odmietnuť uznať dvojaké občianstvo pre občanov USA, odoprieť takýmto osobám prístup k americkej konzulárnej pomoci, zakázať im opustiť Rusko a povolať ich na vojenskú službu".

Problémy s cestovaním

V správe sa uvádza, že počet komerčných letov je v súčasnosti extrémne obmedzený a často nie je možné kúpiť si letenku krátko pred cestou. "Pozemné cesty autom alebo autobusom sú stále otvorené. Ak chcete opustiť Rusko, musíte sa o to čo najskôr postarať sami," uviedla ambasáda.

Pridali sa...

Aj Bulharsko a Poľsko  odporučili svojim občanom, aby sa zamysleli nad možnosťou urýchlene opustiť územie Ruskej federácie a zdržať sa cestovania do krajiny.

Rusko sa zväčšuje?
Exit poll: 97 percent obyvateľov DĽR a LĽR podporilo vstup do Ruska Rovnaký počet respondentov z LĽR a DĽR – 97 % – bol za pripojenie ich republík k Rusku, vyplýva z údajov exit poll Inštitútu pre sociálny marketing (INSOMAR). Prvotné... Čítať ďalej
27 | 09 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik