Zajtra sa odvoláva Matovič! Čo rozhodne?
27 | 09 | 2022 I Emanuel Orban

Odvolávanie ministra financií Igora Matoviča vyznieva pre verejnosť nedohľadným dojmom. Návrh odvolania prekladá strana SaS a podporili ho aj všetci poslanci Hlasu-SD a dvaja nezaradení Tomáš Valášek(PS) a Miroslav Kollár(SPOLU).

Jediná podmienka

Opozícia má však jedinú podmienku v prípade odvolania ministra financií Igora Matoviča. Predseda strany Život – národná strana Tomáš Taraba podporuje myšlienku odvolania Matoviča, len v tom prípade, ak Richard Sulík jasne podporí zákon o zmene ústavy, aby sa mohlo konať referendum, píše Pravda.

Veronika Remišová a Milan Krajniak majú v tomto prípade jasno: Nehlasovať s opozíciou !

Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová  na margo danej situácie jasne uviedla, že strana Za ľudí nebude asistovať opozícii pri tejto nechutnej fraške, navyše SaS vyslala jasný signál: „Určite to bude vzrušujúce odvolávanie, mňa však mrzí, že sa SaS spojila s Hlasom. Je to ich problém, takto sa rozhodli. Obe strany, aj Igor Matovič, aj opozícia, to využijú na teáter,“ uviedola vicepremiérka.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak sa jasne vyjadril, že keby návrh podporil, porušil by koaličnú zmluvu. Podľa neho ide o obyčajnú rivalitu z pohľadu liberálov a ich spriaznenej opozície: „Dúfam, že tento politický súboj prebehne v tomto prípade rýchlo.“ skonštatoval Krajniak.

Šetriť je možné aj kúpou potravín po záruke. Odporúča to aj Čaputová!
Ceny všetkého sa šplhajú do nevídaných výšin. Zdražovanie potravín nás však nemusí trápiť. Pri nákupoch potravín ušetríme tým, že si budeme vyberať produkty po záruke! Veď hnilé banány sú lacnejšie, prečo by sme kupovali iné. Odporúča to aj... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Ako to môže celé dopadnúť ?

Varianty sú rôzne, ich výsledný efekt závisí od konania opozičných poslancov v parlamente. Denník Pravda pripúšťa aj takúto verziu: „Ak by teda za Matovičovo odvolanie zdvihol ruku celý Smer a spolu s nimi aj siedmi poslanci ĽS NS a piati z Republiky, vyzbierali by 73 hlasov. Stačili by tri hlasy navyše a Matovič by musel odísť. V stredu tak môžu Matovičov osud zvrátiť siedmi nezaradení poslanci, ktorí dokážu predsedu Obyčajných ľudí podržať, ale aj potopiť. Tomáš Taraba a Filip a Štefan Kuffovci ho zrejme podržia.“ konštatuje Pravda.

Odvolávanie člena vlády je úspešné len v tom prípade, ak ho podporí najmenej 76 poslancov, čo predstavuje totálnu väčšinu. Matovič bude odvolávaný z funkcie v stredu 28. septembra 2022 o 14. hodine.

Podobný pokus o odvolanie ministra bol už minulý rok, skončil fiaskom

Podobný scenár odvolávania ministra financií sa uskutočnil už v júni 2021. Za odvolanie Matoviča hlasovalo len 51 poslancov, čiže návrh podporili iba opoziční poslanci, strana SAS sa alibisticky zdržala, i napriek tomu, že exminister hospodárstva Richard Sulík sa vyjadroval, ako vie, že Matovič vláde iba škodí.

Europoslanci sa spojili: Šialená európska samovražda musí skončiť! (VIDEO)
Musí to skončiť! Milan Uhrík a Milan Mazurek zo strany Republika sa v pondelok 26. septembra zúčastnili v nemeckom Bundestagu na spoločných štvorstranných konzultáciách s partnerskými politickými stranami z Nemecka, Belgicka a Poľska. Spoločne... Čítať ďalej
27 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik