Boris Kollár: Európska únia musí zásadne prehodnotiť priority
27 | 09 | 2022 I Emanuel Orban

Predseda NR SR Boris Kollár(Sme rodina) vo svojom prejave si dnes poriadne podal Európsku úniu v súvislosti so zvýšenými cenami energií na Slovensku. Európska únia síce rieši malicherné záležitosti vzťahujúce k uskladňovaniu potravín, no na bežných občanov akosi zabúda. Preto by mala pristúpiť ku komplexnej pomoci občanom štátov Európskej únie. A nie stále zohľadňovať záujmy oligarchov.

Boris Kollár apeluje jasne na myšlienku zdravého sedliackeho rozumu, ktorá sa nám akosi vytráca:

„My naozaj si tu musíme dať na misku váh, koho ideme zachrániť, ten kapitál alebo ideme zachrániť tých ľudí. Ja som za to, že keď trošku sociálne cítite, tak musíme zachraňovať tých ľudí. Musíme zachrániť sektor ako zdravotníctvo, školstvo, aby si to niekto nemýlil slovenské elektrárne, tie nepredávajú elektriku za 500 Eur, ony ju predávajú za 60 Eur a tá elektrika odíde do Lipska a vráti sa k nám za 500 Eur a niekto na tom sprosto zarobí. Európska únia tu zlyhala, toto je zlyhanie Európskej únie, že tu regulujeme všetko, ešte aj banány, uhorky, ako majú byť zakrivené, ale neregulujú takúto burzu a cenu týchto energií. Na toto sa zabudlo…“ píše Boris Kollár.

Sabotáž na Nord Stream
Prevádzkovateľ Nord Stream-1 ohlásil zničenie troch plynovodov súčasne. Nord Stream AG označil situáciu za bezprecedentnú a odmietol predpovedať načasovanie obnovy infraštruktúry Súčasné zničenie troch plynovodov v Baltskom mori je... Čítať ďalej
27 | 09 | 2022 | Milan Laca

Boris Kollár apeluje na to, že pomoc slovenským podnikateľom a verejnému sektoru je nutná, nakoľko je aj otázkou nášho budúceho prežitia ako krajiny.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik