Marián Kéry: Šport má byť nástrojom spájania
27 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

Prečo chceme súdiť druhých cez prizmu kolektívnej viny? Pýta sa poslanec NRSR Marián Kéry (Smer-SD) v súvislosti s postojom ministerstva zahraničných vecí Českej republiky k ruským hráčom NHL vo svojom príspevku na sociálnej sieti. Vyhlásenie generálneho manažéra  klubu NHL San Jose Sharks Mika Friera považuje za záblesk nádeje, že hoci sa celý svet zbláznil, nejaká nádej tu ešte predsa len je.

Marián Kéry sa vo svojom statuse zamýšľa nad aktuálnou napätou situáciou, ktorá sprevádza úvod hokejovej sezóny. Generálny manažér klubu NHL San Jose Sharks v reakcii na požiadavku českej strany vyhlásil, že buď prídu na úvodné zápasy nového ročníka do Prahy aj s ruskými hráčmi, alebo neprídu vôbec.

Zuzana Dolinková: Kvôli neschopnosti premiéra skolabuje zdravotníctvo
Zuzana Dolinková, podpredsedníčka strany Hlas-SD, pred niekoľkými dňami reagovala na návrh na zvyšovanie platov zdravotníkov, ktorý vláda schválila. Premiér Heger by sa mal podľa jej slov hanbiť za to, že on síce doteraz zjavný problém neriešil,... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Nie sú v Česku vítaní

V Prahe sa totiž majú stretnúť aj ruskí hráči klubov NHL San Jose Sharks a Nashville Predators, ale český rezort zahraničných vecí obom klubom odkázal, že ruskí hráči nie sú v čechách vítaní. Podľa Kéryho to napĺňa neho definíciu princípu kolektívnej viny a netají sa tým, že sa Česi podľa neho úplne zbláznili. "Čím sa hokejisti z Ruska, ktorí hrajú dlhé roky v zahraničí, tak previnili? Tým, že sa narodili, kde sa narodili? Nie je fakt, kde som sa narodil, skôr niečím náhodným? Hlupák zostane hlupákom bez ohľadu na miesto narodenia. A len hlúpy a necitlivý človek dokáže hrať s kartou kolektívnej viny." - uvádza vo svojom príspevku.

Názor Dominika Hašeka je sklamaním

Za týmto českým postojom stojí viacero bývalých úspešných českých hokejistov, na čele s Dominikom Hašekom. Toho Kéry kritizuje, že po tom, čo nedávno útočil na kapitána Washingtonu Capitals Alexandra Ovečkina, teraz sa spolupodieľal na liste, ktorý české ministerstvo obom klubom odoslalo. Poslanec sa však pýta: "Kto je Hašek, aby súdil? Čo okrem toho, že chytal puky, v živote dosiahol? Zbil súpera pri in-line hokeji?"

Orbán: Maďarské rodiny ochránime, aj bez financií z Bruselu
Západ je na strane vojny, Maďarsko na strane mieru. Okrem tej rusko-ukrajinskej prebieha aj dezinformačná vojna. Zrušenie sankcií by prinieslo pokles cien o polovicu. Keď v Bruseli dôjdu argumenty, hovoria o porušovaní „európskych hodnôt“. Aj o... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Michal Handzuš sa tiež nepredviedol v najlepšom svetle

Dodáva, že ho sklamal aj Michal Handzuš, slovenská hokejová legenda, ktorému sa nepáči, že Slovenský zväz ľadového hokeja prostredníctvom svojho výkonného výboru zaujal stanovisko, že naši hráči, ktorí naďalej pôsobia v kluboch ruskej KHL, budú môcť naďalej reprezentovať. Marián Kéry nepovažuje za logické ani na to, že Handzuš na protest proti tomuto stanovisku odstúpil a už nie je členom výkonného výboru. Veď naši hokejisti svojim pôsobením v ruských kluboch neporušujú žiadne medzinárodné dohody či zákony, konštatuje Kéry.

Svoj príspevok uzatvára pochmúrnou myšlienkou: "Lev Nikolajevič Tolstoj raz povedal, že každý sa snaží zmeniť svet, no nikto sa nesnaží zmeniť seba. Najmä Dominik Hašek a české ministerstvo zahraničných vecí sú momentálne toho presným príkladom. Svet sa aj preto tak skoro, žiaľ, nezmení. Ba naopak. Bojím sa, že smeruje do ešte väčšej katastrofy..."

Toto naozaj prehnal! Matovič riadne urazil kolegyňu
Cez víkend žilo Slovensko a najmä internet fyzickou potýčkou dvoch poslankýň parlamentu. Do vlasov si skočili Janka Bittó Cigániková a Romana Tabák. Neostalo iba pri pobavení verejnosti, na sociálnych sieťach si zgustli i politici. Financmajster... Čítať ďalej
26 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik