Ďalší americký bolehlav
23 | 09 | 2022 I Milan Laca

Rodí sa nová mocnosť, Irán, Rusko a Čína usporiadajú na jeseň spoločné námorné cvičenia.

Náčelník generálneho štábu iránskych ozbrojených síl oznámil spoločné námorné cvičenia s Ruskom a Čínou. Teherán, Moskva a Peking pripravujú na túto jeseň spoločné cvičenia námorných síl. Oznámil to šéf generálneho štábu iránskych ozbrojenýc síl Mohammad Bagheri.  Jeho slová cituje agentúra Mehr News.
A nielen oni traja!

Podľa dostupných informácií, cvičenia budú v severnej časti Indického oceánu. Očakáva sa, že sa pripojí aj Pakistan, Omán a ďalšie krajiny.

Čína sa chystá na vojnu (VIDEO)
Si Ťin-pching nariadil armáde, aby sa sústredila na prípravu na boj. Čínska ľudová oslobodzovacia armáda "by sa mala zamerať na prípravu na skutočný boj," povedal prezident a predseda Ústrednej vojenskej komisie krajiny Si... Čítať ďalej
21 | 09 | 2022 | Milan Laca

Zaujímavé zoskupenie

Ozbrojené sily menovaných troch krajín sa naposledy stretli na spoločnom cvičení Vostok-2022, ktoré Ruská federácia uskutočnila od 1. do 7. septembra. Zúčastnil sa na nich vojenský personál z Číny, Indie, Bieloruska, Arménska, Kazachstanu, Mongolska, Tadžikistanu, Azerbajdžanu, Alžírska a ďalších štátov. Aktívnu fázu cvičení sledovali okrem iného vojenské delegácie na vysokej úrovni z Arménska, Bangladéša, Bieloruska, Venezuely, Iránu, Kirgizska, Mongolska, Spojených arabských emirátov a Pakistanu. V rámci manévrov nacvičovali obranné a útočné operácie na cvičiskách Východného vojenského okruhu, ako aj vo vodách a pobrežných zónach Ochotského mora a Japonského mora.

Ďakujeme Amerike!

Iránsky prezident Ibrahim Raisi nedávno vyhlásil povedal , že Spojené štáty prispievajú k zbližovaniu sa krajín, vďaka ekonomickým obmedzeniam, ktoré voči nim uvaľujú. Zároveň vyjadril názor, že sankčnej politike Washingtonu hrozí neúspech. Ruský prezident Vladimir Putin povedal, že bilaterálne vzťahy s Iránom sa rozvíjajú vo všetkých vektoroch. Informoval aj o spoločnom úsilí Teheránu a Moskvy o vstup Iránu do Šanghajskej organizácie spolupráce.

Bezpečnostný expert: Putin nepoužije jadrové zbrane ako prvý
Putin nepoužije jadrové zbrane ako prvý. Avšak v prípade jadrového útoku na jeho krajinu nebude mať problém odpovedať jadrovými zbraňami. Expert na bezpečnostnú politiku György Nógrádi vyhodnotil Putinove oznámenie o čiastočnej mobilizácii. Jeho... Čítať ďalej
22 | 09 | 2022 | Alica Kočišová

Pridajte sa k nám! Pracovná ponuka!

Redakcia jedného z najčítanejších denníkov – Hlavný denník, hľadá do svojho dynamického kolektívu redaktorov. Máme vysoké nasadenie, rýchle tempo, reflektujeme na situácie doma, ale aj v zahraničí, zaujímajú nás názory, ktoré sú iné, ako ponúka mainstream. Do nášho kolektívu potrebujeme ambicióznych redaktorov, ktorí sú flexibilní, samostatní, vedia sa orientovať na sociálnych sieťach a zvládajú pracovný stres. Výhodou sú skúsenosti s redaktorskou prácou z oblasti žurnalistiky a médií, ale nie podmienkou! Pracuje sa z domu. Neformálny životopis zasielajte na [email protected].

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik