Aktuálne! Minúta po minúte
19 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

Aktuálne! Z minúty, na minútu o dianí na Slovensku, zo Zahraničia, z regiónov Slovenska, ale aj z oblasti ekonomiky. Už nemusíte hľadať inde. Buďte v obraze! Iba s Hlavným denníkom.

21:00 Pedagóga Juraja Hipša (PS) pobavil predseda NR SR Boris Kollár. Ten chce na post ministra školstva presadzovať konzervatívneho odborníka.

Juraj Hipš: Hľadáme vodcu križiackej výpravy, alebo ministra školstva?
Pedagóga Juraja Hipša (PS) pobavil predseda NR SR Boris Kollár. Ten chce na post ministra školstva presadzovať konzervatívneho odborníka. Ochrana kresťanov "Boris Kollár bude na ministra školstva presadzovať konzervatívneho odborníka. Chce tak... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

20:30 "Pripomeňme si Štúrovcov a poďme na zhromaždenie," zvoláva na sociálnej sieti občanov Slovenskej republiky Juraj Blanár, poslanec NR SR za stranu SMER - SD.

Juraj Blanár: Pripomeňme si Štúrovcov a poďme na zhromaždenie
"Pripomeňme si Štúrovcov a poďme na zhromaždenie," zvoláva na sociálnej sieti občanov Slovenskej republiky Juraj Blanár, poslanec NR SR za stranu SMER - SD. Slovenská národná rada stála na strane Slovákov "Platilo to v roku 1848 a práve počas... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

20:22 Hlavné mesto Mexika v pondelok zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 7,5. Stalo sa tak presne v deň výročia silných zemetrasení z roku 1985 a 2017, informuje TASR na základe správy televízie CNN Espaňol.

20:13 Praha daruje Ukrajine 20 električiek a dva autobusy, ktoré už nepotrebuje vo svojej prevádzke. Príjemcom pomoci je charkovský mestský dopravný podnik. Uviedol to v pondelok Dopravný podnik hlavného mesta Prahy (DPP), informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

20:06 Americký prezident Joe Biden v rozhovore pre americkú televíziu CBS, ktorý bol odvysielaný v nedeľu, uviedol, že pandémia ochorenia COVID-19 v Spojených štátoch sa skončila. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Konečne! Je koniec!
Americký prezident Joe Biden v rozhovore pre americkú televíziu CBS, ktorý bol odvysielaný v nedeľu, uviedol, že pandémia ochorenia COVID-19 v Spojených štátoch sa skončila. TASR správu prevzala z agentúry AFP. Keďže v krajine boli do značnej... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

20:00 "Tak už by tých orgií nedôstojného gýča aj stačilo, čo poviete? Viac o tom, že na monarchii nie je nič vznešené a že nás jej uctievanie vracia k tomu, čo generácie tých najlepších mužov tohto národa už dávno odmietli, vysvetľujem v nasledujúcom článku," píše politológ Eduard Chmelár.

Eduard Chmelár: Orgií nedôstojného gýča aj stačilo, na monarchii nie je nič vznešené
"Tak už by tých orgií nedôstojného gýča aj stačilo, čo poviete? Viac o tom, že na monarchii nie je nič vznešené a že nás jej uctievanie vracia k tomu, čo generácie tých najlepších mužov tohto národa už dávno odmietli, vysvetľujem v nasledujúcom... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

19:57 Hrozba recesie v eurozóne dosiahla najvyššiu úroveň od júla 2020, keďže narastajú obavy, že nedostatok energie počas zimy spôsobí pokles ekonomickej aktivity. TASR o tom informuje na základe prieskumu agentúry Bloomberg.

19:55 Najmenej 159 obetí si vyžiadali rozsiahle záplavy, ktoré v dôsledku dlhotrvajúcich dažďov postihli Niger. V pondelok o tom informovali tamojší predstavitelia. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

19:10 Vojna Ruska proti Ukrajine, vlečúca sa pandémia ochorenia COVID-19 a škody spôsobené zmenou klímy zhoršujú situáciu najchudobnejších ľudí na svete. Upozornila na to v pondelok Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD). TASR o tom informuje na základe správy AP.

19:00 Všetci hovoria, že je u nás politická kríza.  Áno, je, ale je to sekundárny jav a dôsledok niečoho iného: Politická kríza je dôsledkom hlbokej krízy morálky a kultúrnej krízy. Ak chceme vyriešiť našu politickú krízu, musíme sa zaoberať našou hlbokou krízou morálnou a hlbokou krízou kultúrnou.

Hlas ľudu: Boh ochraňuj Slovensko!
Všetci hovoria, že je u nás politická kríza. Áno, je, ale je to sekundárny jav a dôsledok niečoho iného: Politická kríza je dôsledkom hlbokej krízy morálky a kultúrnej krízy. Ak chceme vyriešiť našu politickú krízu, musíme sa zaoberať našou... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | MUDr. Štefan Paulov

18:58 Služby prímestskej autobusovej dopravy v regióne Orava bude naďalej poskytovať spoločnosť Arriva Liorbus, ktorá zvíťazila vo verejnej súťaži. Obhájila tak svoje postavenie dopravcu na obdobie najbližších desiatich rokov. Zmluvu o zabezpečovaní služieb prímestskej autobusovej dopravy podpísali zástupcovia dopravcu s vedením Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) v pondelok. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová.

18:43 Švajčiarsko v pondelok podpísalo kontroverznú zmluvu na nákup 36 amerických stíhačiek F-35 za viac ako šesť miliárd švajčiarskych frankov (6,21 miliárd eur). Oznámila to švajčiarska agentúra pre vojenské obstarávanie Armasuisse. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

18:30 Predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) a poľský premiér Mateusz Morawiecki sa na pondelkovom stretnutí v Bratislave zhodli na pretrvávajúcej podpore Ukrajiny v boji proti Rusku.

Eduard Heger a poľský predseda vlády sa zhodli na pretrvávajúcej podpore Ukrajiny
Predseda vlády Eduard Heger (OĽANO) a poľský premiér Mateusz Morawiecki sa na pondelkovom stretnutí v Bratislave zhodli na pretrvávajúcej podpore Ukrajiny v boji proti Rusku. TASR o tom informoval tlačový odbor Úradu vlády SR. Na stretnutí... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

18:17 Rakvu s pozostatkami zosnulej britskej kráľovnej Alžbety II. spustili do kráľovskej hrobky na hrade Windsor, informuje TASR.

18:15 Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) navrhuje zaradiť ako druhý bod parlamentnej schôdze návrh novelizácie Ústavy SR. Tá sa týka skrátenia volebného obdobia ústavným zákonom alebo referendom. Vyplýva to z programu Národnej rady (NR) SR.

18:03 V Londýne sa stretol takmer celý svet s úctou a rešpektom k zosnulej britskej kráľovnej Alžbete II. Tieto postoje súčasný svet potrebuje viac ako kedykoľvek predtým, vyhlásila po pondelkovom pohrebe britskej kráľovnej slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

18:00 Kremeľ vyjadril Maďarsku vďačnosť za to, že v mnohých prípadoch zaujalo suverénne postavenie v rámci Európskej únie.

Rusko ocenilo Maďarsko za jeho suverénne postavenie
Kremeľ vyjadril Maďarsku vďačnosť za to, že v mnohých prípadoch zaujalo suverénne postavenie v rámci Európskej únie. Kremeľ v pondelok privítal, že Maďarsko zaujíma v mnohých otázkach v rámci Európskej únie "suverénne postavenie", zatiaľ čo v... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

17:14  V Kaplnke svätého Juraja na hrade Windsor sa v pondelok popoludní začal obrad rozžehnania sa s telom britskej kráľovnej Alžbety II. Na obrad je pozvaných 800 hostí. Neskôr bude nasledovať súkromný obrad v Pamätnej kaplnke kráľa Juraja VI., počas ktorého zosnulú kráľovnú uložia na miesto posledného odpočinku po boku jej manžela princa Philipa, ktorý zomrel vlani. Informuje TASR.

17:09 Dvadsaťdeväť percent Slovákov pravidelne cvičí alebo športuje, 43 percent necvičí vôbec. Vyplýva to z výsledkov piateho prieskumu Eurobarometer venovaného športu a fyzickej aktivite vykonaného na vzorke 26.580 osôb z 27 členských štátov EÚ, ktoré v pondelok zverejnila Európska komisia (EK), informuje spravodajca TASR v Bruseli.

17:00 Od prvej informácie o tom, že Slovensko podľa agentúry AP nemá prezidentku Zuzanu Čaputovú, ale prezidenta Juraja Rizmana, prebehli možno dve hodiny a sociálne siete zaplavili rôzne rozhorčené a viac či menej vtipné reakcie. Prinášame ich.

Slováci reagujú na trapas: Prebehol palácový prevrat?
Od prvej informácie o tom, že Slovensko podľa agentúry AP nemá prezidentku Zuzanu Čaputovú, ale prezidenta Juraja Rizmana, prebehli možno dve hodiny a sociálne siete zaplavili rôzne rozhorčené a viac či menej vtipné reakcie. Prinášame ich. Anna... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

16:58 Do konca roka 2025 by mali v Trnave postaviť nový objekt Vojenského archívu – Centrálnej registratúry. V súčasnosti sídli v komplexe budov historickej Trnavskej univerzity a aktuálnych 33 kilometrov spisov uchováva v priestoroch, ktoré sú v havarijnom stave. Výstavbu, rozpočtovanú na 23,7 milióna eur s DPH, ohlásil na tlačovej besede v Trnave minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO).

16:54 Ministerstvo financií (MF) SR uvoľní regionálnym školám 30 miliónov eur. Financie sú určené na kompenzáciu zvýšených cien energií. TASR o tom informoval tlačový odbor rezortu.

16:32 S blížiacimi sa komunálnymi voľbami sa zintenzívňuje aj predvolebná kampaň jednotlivých kandidátov. Zaujať chce každý, no čo si o kumulovaní funkcií mysli politológ?

Ktorí politici majú v pláne sedieť na dvoch stoličkách
S blížiacimi sa komunálnymi voľbami sa zintenzívňuje aj predvolebná kampaň jednotlivých kandidátov. Zaujať chce každý, no čo si o kumulovaní funkcií mysli politológ? Sedia na dvoch stoličkách „Naše mesto meníme k lepšiemu každým dňom a budeme ho... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Eka Balašková

16:10 Juraj Draxler avizuje, že sa mieni sústrediť na vnútropolitické témy. Situáciu na Ukrajine však do hĺbky rozobral ešte v jednom statuse.

Juraj Draxler: O Ukrajine vlastne nič nevieme
Juraj Draxler avizuje, že sa mieni sústrediť na vnútropolitické témy. Situáciu na Ukrajine však do hĺbky rozobral ešte v jednom statuse. Paradox konfliktu: tí, ktoré "podporujú Ukrajinu" zvyčajne nie sú veľmi proukrajinskí "Všimnime si, ako sme... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

16:25 Požiadavky SaS, aby sa ich návrhy prerokovali v úvode riadnej schôdze Národnej rady (NR) SR, sú postavené na hlavu. Vyhlásil to líder OĽANO a minister financií Igor Matovič.

Požiadavky SaS, súvisiace s riadením schôdze NR, sú postavené na hlavu
Požiadavky SaS, aby sa ich návrhy prerokovali v úvode riadnej schôdze Národnej rady (NR) SR, sú postavené na hlavu. Vyhlásil to líder OĽANO a minister financií Igor Matovič. Naznačil, že časť SaS by takto chcela vydierať koalíciu. Verí, že napokon... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

16:00 Profesionálni hasiči z Trenčína zachránili v sobotu (17. 9.) jeleňa, ktorý sa dostal do derivačného kanála rieky Váh a nedokázal sa dostať na breh. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

Trenčianski hasiči zachránili jeleňa, uviazol v derivačnom kanáli Váhu
Profesionálni hasiči z Trenčína zachránili v sobotu (17. 9.) jeleňa, ktorý sa dostal do derivačného kanála rieky Váh a nedokázal sa dostať na breh. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

15:35 Osemročnému chlapcovi a jeho trojročnej sestre trpiacim dystrofiou sietnice obnovili lekári v Talianku zrak pomocou génovej terapie. TASR správu prevzala v pondelok z agentúry ANSA. Tieto zákroky uskutočnila rímska univerzitná nemocnica Policlinico Gemelli v spolupráci s detskou nemocnicou Ospedale pediatrico Bambino Ges v Ríme. Išlo o súčasť projektu, ktorý bol spustený v roku 2021. Trojročné dievča je najmladším pacientom v Taliansku, ktorému pomocou takejto liečby obnovili zrak, píše ANSA.

14:50 Píše sa rok 2021, 27. marca. Ján Mažgút (SMER - SD) pripomína na sociálnej sieti výzvu Igora Matoviča (OĽaNO) a prináša dôkaz, za ktorý Igor Matovič sľúbil milión eur.

Pripomíname Matovičovu verejnú výzvu za milión eur! A máme dôkaz!
Píše sa rok 2021, 27. marca. Ján Mažgút (SMER - SD) pripomína na sociálnej sieti výzvu Igora Matoviča (OĽaNO) a prináša dôkaz, za ktorý Igor Matovič sľúbil milión eur. "Tak, ako tu stojím, na zdravie svojich detí prisahám, v živote som nepoužil... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

14:45 Ceny potravín, najmä chleba, zeleniny a mäsa, zdraželi a predražené boli v auguste aj ceny olejov a tukov na varenie. Slovensko malo v auguste štvrté najpredraženejšie ceny chleba. Uviedol to v pondelok štatistický úrad EÚ Eurostat.

Slovensko malo v auguste štvrté najpredraženejšie ceny chleba
Ceny potravín, najmä chleba, zeleniny a mäsa, zdraželi a predražené boli v auguste aj ceny olejov a tukov na varenie. Slovensko malo v auguste štvrté najpredraženejšie ceny chleba. Uviedol to v pondelok štatistický úrad EÚ Eurostat. Eurostat... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

14:33 Matica slovenská (MS) si vo štvrtok (22. 9.) pripomenie 100. výročie narodenia novinára Romana Kaliského spomienkovým kolokviom v Bratislave. TASR o tom informoval tajomník MS pre informačnú a mediálnu oblasť Ján Seman.

14:32 Slovenské národné divadlo (SND) pokračuje v pomoci ukrajinským umelcom aj v novej sezóne. V septembri sa do skúšobných baletných sál vrátia deti a mladí tanečníci z ukrajinských tanečných škôl. Divadlo tiež podporí štipendistov. TASR o tom informovala PR manažérka SND Jana Alexová.

14:24 Jeden z najstarších drevených vyrezávaných krížov z oblasti Podpoľania našiel v uplynulých dňoch po zreštaurovaní svoje miesto na priečelí kostola v Látkach v okrese Detva. Asi tri metre vysoký kríž stál pôvodne v malom cintoríne v osade Čechánky, z iniciatívy miestnych obyvateľov obec podnikla kroky na jeho záchranu.

14:30 Nemecko má podľa amerického denníka The Washington Post slabé argumenty, prečo doteraz neposlalo tanky na Ukrajinu, keď majú veľa prvoriednych tankov, tzv. "Leopardy". Ukrajina bude potrebovať viac, uvádza sa v analýze denníka.

The Washington Post: Ukrajinci budú potrebovať viac! Slabé argumenty Nemecka
Nemecko má podľa amerického denníka The Washington Post slabé argumenty, prečo doteraz neposlalo tanky na Ukrajinu, keď majú veľa prvoriednych tankov, tzv. "Leopardy". Ukrajina bude potrebovať viac, uvádza sa v analýze denníka. V analýze denníka... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

14:27 Vzdávam úctu kráľovnej Alžbete II. a jej odkazu, neustálej inšpirácii pre každého lídra. Prezidentka Zuzana Čaputová to uviedla v pondelok v príspevku na sociálnej sieti po štátnom pohrebe zosnulej britskej kráľovnej, na ktorom zastupovala Slovensko.

14:09 Univerzita Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach v pondelok slávnostne otvorila nový akademický rok aj zrekonštruované výučbové priestory Prírodovedeckej fakulty (PF) na Jesennej ulici. TASR o tom informovala hovorkyňa univerzity Laura Hoľanová.

14:05 Rýchlostná cesta R4 Prešov - severný obchvat, I. etapa má byť dokončená do konca júla 2023. Práce pokračujú podľa harmonogramu. Po pondelkovej návšteve stavby to skonštatovali generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Vladimír Jacko a štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR Jaroslav Kmeť.

14:04 Estónsko, Litva a Lotyšsko v uzavreli v pondelok svoje hranice pre väčšinu Rusov ako odpoveď na reakciu ruskej verejnosti na širokú podporu invázie Ruska na Ukrajinu. TASR informuje podľa správy agentúry AP.

13:54 Na Katolíckej univerzite (KU) v Ružomberku otvorili v pondelok študijný program európsky spoločný magister sociálnej práce s deťmi a mládežou. Ide o prvý program Erasmus Mundus na Slovensku. Cieľom študijného programu je pripraviť skupinu kvalifikovaných odborníkov v oblasti sociálnej práce, ktorí budú schopní pracovať s deťmi a mládežou v ktorejkoľvek krajine sveta. TASR o tom informoval Martin Pinkoš z referátu pre zahraničné vzťahy a mobility KU.

13:49 Vo Westminsterskom opátstve sa v pondelok, 19. 9. konal štátny pohreb kráľovnej Alžbety. Zúčastnila sa na ňom aj prezidentka SR Zuzana Čaputová so svojim partnerom Jurajom Rizmanom. Agentúre AP asi uniklo, že Slovensko má prezidentku a nie prezidenta.

Na pohrebe britskej kráľovnej bol prezident Rizman!
Vo Westminsterskom opátstve sa v pondelok, 19. 9. konal štátny pohreb kráľovnej Alžbety. Zúčastnila sa na ňom aj prezidentka SR Zuzana Čaputová so svojim partnerom Jurajom Rizmanom. Agentúre AP asi uniklo, že Slovensko má prezidentku a nie... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

13:43 Svedka Petra Tótha predviedli policajti v pondelok krátko popoludní pred senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Exsiskár v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice a v kauze prípravy vrážd prokurátorov odmietol vypovedať.

13:34 Polícia vyšetruje prípad 62-ročnej ženy, ktorá uplynulý víkend uverila podvodnej SMS a prišla takmer o 3000 eur. Žena vo veci podala trestné oznámenie. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave o tom informovalo na sociálnej sieti.

Polícia vyšetruje prípad ženy, ktorá podvodnou SMS prišla takmer o 3000 eur
Polícia vyšetruje prípad 62-ročnej ženy, ktorá uplynulý víkend uverila podvodnej SMS a prišla takmer o 3000 eur. Žena vo veci podala trestné oznámenie. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave o tom informovalo na sociálnej... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

13:33 Vo veku 80 rokov zomrel ruský  kozmonaut Valerij Poľakov, ktorý je držiteľom rekordu v najdlhšom neprerušenom pobyte vo vesmíre. V pondelok to oznámila ruská vesmírna agentúra Roskosmos, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra AP.

13:32 Kandidáti na funkciu predsedu Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) absolvovali v pondelok verejné vypočutie. Organizovala ho Americká obchodná komora v SR spolu s Nadáciou Zastavme korupciu a Slovensko.Digital. Na post kandiduje Ľubomír Kubička, Peter Kubovič, Tomáš Lepieš a Helena Polónyi.

13:32 Nedávna správa ministerstva vnútornej bezpečnosti USA, ktorú dostala pohraničná hliadka, nariadila agentom, aby hľadali prepustených venezuelských väzňov. Správa, ktorú preskúmal Breitbart Texas, naznačuje, že venezuelská vláda pod vedením Nicolása Madura Morosa zámerne prepúšťa väzňov – vrátane niektorých odsúdených za vraždu, znásilnenie a vydieranie, píše Breitbart.

Venezuela vyprázdňuje väznice, posiela násilných zločincov do USA
Nedávna správa ministerstva vnútornej bezpečnosti USA, ktorú dostala pohraničná hliadka, nariadila agentom, aby hľadali prepustených venezuelských väzňov. Správa, ktorú preskúmal Breitbart Texas, naznačuje, že venezuelská vláda pod vedením Nicolása... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Diana Zaťková

13:11 Romana Tabak, poslankyňa NR SR, členska poslaneckého klubu strany Sme rodina perlila. O tom, aký je svetový futbalista Ronaldo pokorný a cieľavedomý a o tom, ako to vôbec nemal ľahké. Ronaldove životné situácie preložila príslovým 27:17, ale na slovenský ľud nezapôsobila. "Romana, si top tepša," odkázali jej aj v komentároch okrem iného aj toto!

Perly Romany Tabak opäť pobúrili ľud! "Si top tepša," odkazujú jej
Romana Tabak, poslankyňa NR SR, členska poslaneckého klubu strany Sme rodina perlila. O tom, aký je svetový futbalista Ronaldo pokorný a cieľavedomý a o tom, ako to vôbec nemal ľahké. Ronaldove životné situácie preložila príslovým 27:17, ale na... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

13:05 Liptovské múzeum zaznamenalo vo svojich expozíciách počas hlavnej letnej sezóny čiastočne nižšiu návštevnosť oproti predchádzajúcim dvom rokom. Pre TASR to uviedol riaditeľ múzea Michal Kovačic. Vyššia domáca návštevnosť, ktorú evidovali počas dvoch pandemických rokov, podľa riaditeľa súvisela so zníženou možnosťou vycestovať do zahraničia.

13:02 Po demisii ministrov za SaS a ich návrate do parlamentu zanikol mandát náhradníkom, z poslaneckých lavíc odišli Miroslav Žiak a podpredseda parlamentu Milan Laurenčík (obaja SaS). Márii Kolíkovej (SaS) uvoľnila miesto Alexandra Pivková (Za ľudí). Kolíková totiž vo voľbách kandidovala za stranu Za ľudí, z ktorej počas volebného obdobia odišla.

12:59 Dvoma minútami ticha sa v pondelok na poludnie v londýnskom Westminsterskom opátstve skončil štátny pohreb kráľovnej Alžbety II. Rakvu následne prevezú k Wellingtonovmu víťaznému oblúku a ďalšie obrady sa uskutočnia v priestoroch Windsorského hradu. TASR správu prevzala zo stanice BBC.

12:54 Mesto Košice sa v tomto ročníku Európskeho týždňa mobility (ETM) sústredí na dlhodobejšie ciele a projekty. Ako informuje na svojej webovej stránke, zameriava sa na zvýšenie bezpečnosti pešej a cyklistickej dopravy, motiváciu na využívanie mestskej hromadnej dopravy, bicyklov či kolobežiek na každodennú prepravu v rámci mesta.

12:44 Aj keď Európska komisia (EK) aktuálne zmrazila 65 percent eurofondov určených pre Maďarsko, do konca roka Budapešť uzatvorí dohodu s Bruselom a vyplácanie eurofondov bude pokračovať. Vyhlásil to v pondelňajšom rozhovore pre server valaszonline.hu maďarský minister zodpovedný za regionálny rozvoj a fondy Európskej únie (EÚ) Tibor Navracsics, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

12:43 Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR v pondelok v Nitre oficiálne spustilo do prevádzky regionálne centrum. Jeho hlavnou úlohou bude pomáhať žiadateľom v Nitrianskom kraji pri získavaní financií z európskych fondov.

12:40 Extrémistické postoje, prejavy a činy boli v rokoch 2020 a 2021 výraznejšie ako v predchádzajúcom období. K zvýšeniu počtu extrémistických prejavov vo veľkej miere prispeli dezinformácie. Dôležitú úlohu pri šírení naratívov pravicových extrémistických subjektov a mobilizácii ich sympatizantov zohrával online priestor. Vyplýva to z Monitorovacej správy o stave extrémizmu v Slovenskej republike za obdobie rokov 2020 a 2021, ktorú Ministerstvo vnútra (MV) SR predložilo do medzirezortného pripomienkového konania.

12:38 Známe Iránky si ostrihali vlasy na protest proti minulotýždňovej smrti 22-ročnej Mahsy Amíníovej v policajnej väzbe v Teheráne. Amíníovú zatkla v utorok 13. septembra náboženská polícia za "neislamské" oblečenie a odviedla ju na policajnú stanicu, pripomenula tlačová agentúra DPA. Podľa polície tam u mladej ženy nastali problémy so srdcom a neskôr zomrela. Po jej smrti nemocnica, kde ju ošetrovali, v príspevku, teraz už vymazanom, na sociálnej sieti Instagram napísala, že Amíníová už bola mozgovo mŕtva, keď ju tam v utorok prijali.

12:32 Vysoké školy a univerzity na Slovensku začiatkom nového akademického roka 2022/2023 poukazujú na viaceré problémy, jedným z nich sú narastajúce ceny energií. Slovenská rektorská konferencia (SRK) upozorňuje na hroziaci kolaps vysokých škôl.

12:27 Kremeľ poprel tvrdenia, že príslušníci ruskej armády páchali v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny vojnové zločiny, a označil ich za "klamstvo". TASR o tom informuje na základe správ agentúr AFP a Reuters.

12:21 Na viacerých univerzitách a vysokých školách na Slovensku sa v pondelok začal nový akademický rok 2022/2023. Kým ten predchádzajúci bol ešte poznačený pandémiou ochorenia COVID-19 a časť výučby sa realizovala online či dištančne, v tomto roku plánujú školy vyučovať prezenčne. Jednou zo škôl, ktoré začali s vyučovaním už uplynulý týždeň 12. septembra, je Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave. "Zatiaľ nemáme v pláne nijako obmedzovať výučbu, keďže po dvoch pandemických rokoch je pre nás najdôležitejšie, aby študenti mali možnosť chodiť do školy fyzicky a pracovať na svojich projektoch," povedala pre TASR PR manažérka školy Barbora Komarová.

Na viacerých univerzitách na Slovensku sa v pondelok začal nový akademický rok
Na viacerých univerzitách a vysokých školách na Slovensku sa v pondelok začal nový akademický rok 2022/2023. Kým ten predchádzajúci bol ešte poznačený pandémiou ochorenia COVID-19 a časť výučby sa realizovala online či dištančne, v tomto roku... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

12:03 Zamestnávateľom po uverejnení ponuky na pracovný portál Profesia.sk trvá v priemere šesť dní, kým sa dostanú k desiatim uchádzačom. Oproti druhému štvrťroku sa tento čas mierne skrátil. Od začiatku apríla do konca júna to trvalo takmer celý týždeň. Aktuálny čas je vyšší ako v období krátko po príchode pandémie na Slovensko. Napríklad počas druhého kvartálu roka 2020 stačili firmám na získanie desiatich životopisov zhruba tri dni. Informovala o tom v pondelok hovorkyňa spoločnosti Profesia Nikola Richterová.

12:18 Americký prezident Joe Biden varoval svojho ruského náprotivku Vladimira Putina, že použitie jadrových alebo iných nekonvenčných zbraní proti Ukrajine by si vyžiadalo následnú odpoveď zo strany Spojených štátov. Biden to uviedol v nedeľnej relácii "60 minút" spravodajskej stanice CBS News. TASR informuje na základe správy britského denníka The Guardian.

12:10 Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila 22-ročného mladíka z obce Šarišské Jastrabie v okrese Stará Ľubovňa. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

12:01 Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila 56-ročného muža z Popradu. Podľa prešovskej krajskej policajnej hovorkyne Jany Ligdayovej v sobotu (17. 9.) viedol osobné motorové vozidlo na ulici Jiřího Wolkera v Poprade.

12:00 Putin EÚ odkázal, že ak chce ruský plyn, musí spustiť NordStream2. Andrej Danko, predseda SNS vo videu vysvetľuje, prečo je pre nás tento plynovod nevýhodný.

Andrej Danko vie, ako skončí "bitka" o lacný ruský plyn
Putin EÚ odkázal, že ak chce ruský plyn, musí spustiť NordStream2. Andrej Danko, predseda SNS vo videu vysvetľuje, prečo je pre nás tento plynovod nevýhodný. Zadarmo ho nestavali "Nemci budovali NordStream 2 ako novú trasu pre plyn do Európy.... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

11:59 Trnavská univerzita (TU) v Trnave si na pondelkovom otvorení akademického roka pripomenula 30. výročie svojho obnovenia. Po bohoslužbe Veni Sancte v Katedrále sv. Jána Krstiteľa sa uskutočnila slávnostná akadémia, v rámci ktorej odzneli príhovory a zdravice jej predstaviteľov a pozvaných hostí. Rektor René Bílik odovzdal pamätné medaily viacerým osobnostiam za prínos a osobný vklad pre TU. Informoval o tom Matúš Demko z oddelenia pre marketing a PR univerzity.

11:58 V londýnskom Westminsterskom opátstve sa v pondelok začal štátny pohreb kráľovnej Alžbety II. Prítomných je približne 2000 pozvaných hostí vrátane šéfov štátov a vlád a členov kráľovských rodín s celého sveta. TASR správu prevzala zo stanice BBC.

11:54 Neznámy páchateľ ukradol z lekárne v Snine trezor s hotovosťou takmer 25.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

11:52 Hlavné mesto pokračuje v komplexnej rekonštrukcii Námestia slobody v Bratislave vrátane fontány Družba, ktorá je od roku 2007 nefunkčná. Cieľom je oživiť tento priestor a zároveň zachovať jeho charakter. Napríklad nový mobiliár dostane pôvodnú farbu z roku 1984, teda žltú. Na sociálnej sieti o tom informuje primátor Bratislavy Matúš Vallo.

11:48 Nedeľné politické debaty sú prehliadkou skoku do reči. Veľakrát zaznelo Neskáčte mi do reči!. Nebudem menovať najúspešnejších skokanov a skokanky našej politickej scény. Ešte by sa niekto urazil, že som na neho zabudla. Ale popredné priečky by určite obsadili dve dámy. Dávno som ich síce nepočula, ale že sú v tom majsterky, to je fakt. A pritom ich  odbornosť je mnohým na smiech.

Hlas ľudu: Môžete si pokecať kľudne sám!
Nedeľné politické debaty sú prehliadkou skoku do reči. Veľakrát zaznelo Neskáčte mi do reči!. Nebudem menovať najúspešnejších skokanov a skokanky našej politickej scény. Ešte by sa niekto urazil, že som na neho zabudla. Ale popredné priečky by... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Mária Škultétyová

11:46 Rusko je pripravené na rozhovory o výmene väzňov so Spojenými štátmi, ale americké veľvyslanectvo v Moskve "si neplní svoju oficiálnu povinnosť" udržiavať dialóg. V pondelok to uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová. TASR prevzala správu z agentúry Reuters. "Mnohokrát sme už vyhlásili, že sme pripravení na rokovania o vyriešení osudu občanov USA odsúdených v Rusku a ruských občanov v USA," povedala Zacharovová.

11:29 Rektor Univerzity Komenského (UK) v Bratislave Marek Števček udelil Zlatú medailu UK matematikovi Jánovi Čižmárovi z katedry algebry a geometrie fakulty matematiky, fyziky a informatiky. Urobil tak počas pondelkového slávnostného zhromaždenia akademickej obce.

11:23 Za pomoc a podporu Ukrajine a jej kultúre získala ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO) vyznamenanie Rád kňažnej Oľgy III. stupňa. O udelení ocenenia rozhodol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Volodymyr Zelenskyj rozhodol o udelení vyznamenania pre ministerku kultúry Natáliu Milanovú!
Za pomoc a podporu Ukrajine a jej kultúre získala ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO) vyznamenanie Rád kňažnej Oľgy III. stupňa. O udelení ocenenia rozhodol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Ocenenie jej bolo udelené za významné... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

11:20 Vláda v austrálskom štáte Viktória plánuje nemocnicu s domorodým názvom na predmestí Melbourne premenovať na počesť britskej kráľovnej Alžbety II. Predstavitelia domorodých obyvateľov s tým nesúhlasia. TASR správu prevzala v pondelok z webovej stránky denníka The Guardian.

11:15 Britskú metropolu by mohol v deň pohrebu britskej kráľovnej Alžbety II. navštíviť až milión ľudí. V nedeľu to uviedla to organizácia Transport for London (TfL), ktorá v Londýne zabezpečuje hromadnú dopravu. TASR správu prevzala z agentúry AP.

V deň pohrebu Alžbety II. by do Londýna mohol prísť až milión ľudí
Britskú metropolu by mohol v deň pohrebu britskej kráľovnej Alžbety II. navštíviť až milión ľudí. V nedeľu to uviedla to organizácia Transport for London (TfL), ktorá v Londýne zabezpečuje hromadnú dopravu. TASR správu prevzala z agentúry AP. Šéf... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

11:01 Parížska stanica metra s názvom George V (Juraja V.) na bulvári Champs-Élysées ponesie v pondelok na jeden deň meno zosnulej britskej panovníčky Alžbety II, oznámil francúzsky dopravný podnik RATP. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

11:00 Podľa Juraja Krúpu, člena poslaneckého klubu SaS, poslanca NR SR, je Igor Matovič (OĽaNO) generátor problémov a hocičo na Facebooku nafúkne na veľké obvinenie. Hodnotenie bývalého straníckeho šéfa Igora Matoviča od ne-lojálneho Krúpu zrejme nepoteší. Ten, ale nehodnotil iba Igora Matoviča, ale aj generálneho prokurátora Maroša Žilinku.

Juraj Krúpa: Matovič je generátor problémov a s generálnym prokurátorom treba niečo urobiť
Podľa Juraja Krúpu, člena poslaneckého klubu SaS, poslanca NR SR, je Igor Matovič (OĽaNO) generátor problémov a hocičo na Facebooku nafúkne na veľké obvinenie. Hodnotenie bývalého straníckeho šéfa Igora Matoviča od ne-lojálneho Krúpu zrejme... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

10:51 Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku nariadil policajtom predviesť svedka Petra Tótha na pondelkové pojednávanie na 11.30 h. Expríslušník Slovenskej informačnej služby (SIS) napriek predvolaniu neprišiel v pondelok svedčiť.

10:47 Rusko a Čína sa dohodli na prehĺbení obrannej spolupráce so zameraním na vykonávanie spoločných vojenských cvičení. V pondelok to oznámila Bezpečnostná rada Ruskej federácie (SBRF), informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

10:45 Roky chátrajúca zvonica Rožňavskej kalvárie sa dočkala rekonštrukcie. Zrekonštruovanú vstupnú bránu do areálu kalvárie požehnal počas slávnostného predstavenia zvonice rožňavský diecézny biskup Stanislav Stolárik.

Roky chátrajúca zvonica Rožňavskej kalvárie sa dočkala rekonštrukcie
Roky chátrajúca zvonica Rožňavskej kalvárie sa dočkala rekonštrukcie. Zrekonštruovanú vstupnú bránu do areálu kalvárie požehnal počas slávnostného predstavenia zvonice rožňavský diecézny biskup Stanislav Stolárik. TASR o tom informoval Jozef Kopor... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

10:30 Hlavný Putinov ideológ spomína jadrový armagedon. „Sme na pokraji tretej svetovej vojny, ktorú Západ nutkavo presadzuje,“ píše podľa Mandiner vo svojom piatkovom článku Alexander Dugin. Podľa politológa „to už nie je len strach či očakávanie, ale fakt“.

Aleksandr Dugin: Sme na pokraji tretej svetovej vojny, ktorú Západ nutkavo presadzuje
Hlavný Putinov ideológ spomína jadrový armagedon. „Sme na pokraji tretej svetovej vojny, ktorú Západ nutkavo presadzuje,“ píše podľa Mandiner vo svojom piatkovom článku Alexander Dugin. Podľa politológa „to už nie je len strach či očakávanie, ale... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

10:24 Ruskí vojaci útočili v noci na pondelok na Juhoukrajinskú jadrovú elektráreň v Mykolajivskej oblasti. Pri útoku nebol poškodený žiaden z reaktorov a elektráreň je naďalej v normálnej prevádzke. Uviedla to štátna spoločnosť Enerhoatom, ktorá prevádzkujúca ukrajinské jadrové elektrárne. TASR o tom informuje na základe správ agentúr Reuters a AFP.

10:19 Do boja o kreslo primátora Pezinka v jesenných komunálnych voľbách ide oficiálne osem kandidátov, z toho tri ženy. Siedmi z nich sú nezávislí, jeden s podporou politickej strany. Vyplýva to zo zoznamu kandidátov, ktorých zaregistrovala mestská volebná komisia. Zverejnený je na webe mesta.

O kreslo primátora Pezinka zabojuje osem kandidátov, z toho tri ženy
Do boja o kreslo primátora Pezinka v jesenných komunálnych voľbách ide oficiálne osem kandidátov, z toho tri ženy. Siedmi z nich sú nezávislí, jeden s podporou politickej strany. Vyplýva to zo zoznamu kandidátov, ktorých zaregistrovala mestská... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

10:07 Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce začať s výstavbou prvého úseku cyklistickej trasy, ktorá bude spájať mestá na hornej Nitre. Dodávateľa prác za viac ako 1,25 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH) hľadá cez verejnú súťaž.

10:00 Premiér Eduard Heger a Boris Kollár, predseda parlamentu dostali podľa komentátora Mariána repu lekciu! Uštedrila im ju už opozičná strana Sloboda a Solidarita, ktorá im dokázala, že takto to nepôjde? Na zasadnutí ale chýbalo aj sedem poslancov OĽaNO, ktorý podľa Repu ukázali nepochopiteľnú ľahkovážnosť či skôr šlendriánstvo. To sprevádza podľa Repu vládnutie Matovičových obyčajných ľudí od samého začiatku.

Komentátor Marián Repa: Šlendriánstvo, ktoré sprevádza vládnutie Matovičových obyčajných ľudí od samého začiatku
Premiér Eduard Heger a Boris Kollár, predseda parlamentu dostali podľa komentátora Mariána repu lekciu! Uštedrila im ju už opozičná strana Sloboda a Solidarita, ktorá im dokázala, že takto to nepôjde? Na zasadnutí ale chýbalo aj sedem poslancov... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

09:56 Poľsko bude rozhodne proti tomu, aby európske inštitúcie krátili vyplácanie eurofondov pre Maďarsko. Podľa agentúry MTI to v nedeľu večer vyhlásil predseda poľskej vlády Mateusz Morawiecki.

09:53 Po dvoch mesiacoch pokračuje na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku proces v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a tiež v kauze prípravy vrážd prokurátorov. Prítomní sú svedkovia Jozef Dučák a expartner obžalovanej Aleny Zs. Marián Markovič. Predvolaný je aj bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth, už skôr avizoval, že nepríde.

09:25 Deti potrebujú pravidelný príjem živín a energie v niekoľkých pravidelných dávkach pre dobrý rast a vývin, udržiavanie imunity a posilňovanie zdravia.

Deti potrebujú pravidelný príjem živín a energie v niekoľkých dávkach
Deti potrebujú pravidelný príjem živín a energie v niekoľkých pravidelných dávkach pre dobrý rast a vývin, udržiavanie imunity a posilňovanie zdravia. Pre TASR to uviedla vedúca sekcie ochrany a podpory zdravia a špecializovaných činností Úradu... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

09:00 "Prečo na pracovné cesty politikov chodia aj ich životní partneri?" Uvažuje Anna Belousovová (NaS) po informácii o návšteve prezidentky SR a jej partnera v Londýne, na pohrebe kráľovnej Alžbety II.

Anna Belousovová: Vodíte si partnera do práce? Prečo to robí prezidentka?
"Prečo na pracovné cesty politikov chodia aj ich životní partneri?" Uvažuje Anna Belousovová (NaS) po informácii o návšteve prezidentky SR a jej partnera v Londýne, na pohrebe kráľovnej Alžbety II. Štátna zamestnankyňa "Ak vychádzame z toho, že... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

08:44 Aquaparky plné atrakcií u nás v ostatných desaťročiach nabrali na popularite. Vyrástli takmer v každom väčšom meste. Narastajúca energetická kríza však siahne aj na tieto služby. Niektoré aquaparky zaniknú, iné budú nútené drasticky obmedziť ponuku atrakcií.

Máte radi aquaparky? Čoskoro bude ich návšteva luxus
Aquaparky plné atrakcií u nás v ostatných desaťročiach nabrali na popularite. Vyrástli takmer v každom väčšom meste. Narastajúca energetická kríza však siahne aj na tieto služby. Niektoré aquaparky zaniknú, iné budú nútené drasticky obmedziť ponuku... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

08:29 Princ George a princezná Charlotte sa v pondelok zúčastnia na štátnom pohrebe zosnulej britskej kráľovnej Alžbety II. Informoval o tom webový portál britskej televízie Sky News, ktorý citoval zo služobného príkazu.

08:23 Raketový útok cielený na americkú vojenskú základňu Green Village na severovýchode Sýrie zlyhal a nezasiahol americké ani koaličné jednotky a nijaké vojenské vybavenie. Oznámilo to Centrálne velenie armády Spojených štátov (CENTCOM), informovala v pondelok agentúra Reuters.

08:14 Najmenej deväť ľudí zahynulo a ďalší štyria zostali nezvestní po tom, ako sa autobus a ďalšie dve vozidlá zrútili v sobotu v hornatej časti Kostariky do rokliny. V noci na pondelok to oznámila miestna pobočka Červeného kríža, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

08:00 "Luxusná handra," tak nazvala Veronika Remišová ((Za ľudí), ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vo vláde Eduarda Hegera, expremiéra a predsedu jednej z najsilnejších opozičných strán, Petra Pellegriniho (HLAS - SD), ktorého sa nakoniec musela zastať. 

Veronika Remišová: "Pelle" je luxusná handra a takú handru nechcem
"Luxusná handra," tak nazvala Veronika Remišová ((Za ľudí), ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vo vláde Eduarda Hegera, expremiéra a predsedu jednej z najsilnejších opozičných strán, Petra Pellegriniho (HLAS - SD),... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

07:57 Poslední ľudia z radov verejnosti vzdali v pondelok ráno poctu zosnulej britskej kráľovnej Alžbete II., ktorej rakva bola vystavená so štátnymi poctami v priestoroch Westminsterského paláca v Londýne. Pozostatky panovníčky prevezú do Westminsterského opátstva, kde sa o 11.00 h miestneho času (12.00 h SELČ) začne štátny pohreb. TASR správu prevzala z webových stránok BBC a Sky News.

07:43 Americký prezident Joe Biden sa ešte musí rozhodnúť, či bude znova kandidovať za prezidenta v roku 2024.

Biden: Musím sa ešte rozhodnúť, či budem znova kandidovať za prezidenta
Americký prezident Joe Biden sa ešte musí rozhodnúť, či bude znova kandidovať za prezidenta v roku 2024. Uviedol to v rozhovore pre americkú televíziu CBS, ktorý bol odvysielaný v nedeľu. TASR prevzala správu z agentúry AFP. Joe Biden v novembri... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

07:30 V kalendári sviatkov patrí 19. september medzi pamätné dni Slovenskej republiky (SR). Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) vyhlásili totiž zákonom č. 241 z roku 1993 Deň vzniku Slovenskej národnej rady (SNR) za pamätný deň SR.

Pripomíname si pamätný deň – 174. výročie vzniku SNR
V kalendári sviatkov patrí 19. september medzi pamätné dni Slovenskej republiky (SR). Poslanci Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) vyhlásili totiž zákonom č. 241 z roku 1993 Deň vzniku Slovenskej národnej rady (SNR) za pamätný deň SR. SNR... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

07:19 Investície do zdravotníctva sú nevyhnutné pre dlhodobé nasledovanie pozitívnych svetových trendov. Je preto dôležité, aby súčasné a budúce ekonomické problémy neznamenali rezignáciu v tejto oblasti. Pre TASR to uviedol námestník generálneho riaditeľa a primár oddelenia kardiológie a angiológie Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) v Bratislave Juraj Maďarič.

07:00 Pondelok. Meniny má Konštantín, Konštantína. Bude polooblačno až oblačno, na severe a východe prehánky. Teploty 11 až 16 stupňov Celzia.

Predpoveď počasia pre Slovensko na pondelok 19. septembra
Pondelok. Meniny má Konštantín, Konštantína. Bude polooblačno až oblačno, na severe a východe prehánky. Teploty 11 až 16 stupňov Celzia. Na západnom Slovensku prevažne polooblačno, najnižšie ranné teploty 10 až 7 a najvyššie denné teploty 13 až 16... Čítať ďalej
19 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik