Európsky parlament bol na výlete: Zo Skalice do Strážnice
17 | 09 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Spoločným cezhraničným slovensko–českým výletom sa europarlament v Česku a na Slovensku zapojil do Európskeho týždňa mobility.

Súčasťou programu bola cezhraničná jazda na bicykloch, plavba loďou po Baťovom kanáli i diskusia o ochrane životného prostredia a podpore udržateľnej mobility, informoval tlačový atašé Európskeho parlamentu na Slovensku Ján Jakubov.

Európsky týždeň mobility je iniciatíva Európskej únie, ktorá vyzýva európske mestá a obce, aby venovali týždeň udržateľnej doprave. Každoročne trvá od 16. do 22. septembra, tento rok je venovaný opätovnému prepojeniu po mesiacoch izolácie, obmedzení a limitov. "Výsledkom spojenia tejto iniciatívy s komunitou dobrovoľníkov spoločne.eu je cezhraničný výlet, kde sme na spoločnej ceste spojili svoje sily, ľudí a miesta," skonštatoval Jakubov.

Európsky parlament prerokuje na jeseň niekoľko legislatívnych návrhov, ktoré súvisia so životným prostredím. Ich súčasťou budú aj opatrenia z balíka "Fit for 55", ktorý je zameraný na znižovanie emisií oxidu uhličitého do roku 2030 a dosiahnutie klimatickej neutrality Európskej únie v roku 2050.

Zemanová: Materiál na odvolanie Matoviča môže byť hotový budúci týždeň
Materiál na odvolanie ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) by mohol byť hotový budúci týždeň. Uviedla to šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová v relácii RTVS Sobotné dialógy. Návrh má podľa nej už teraz istú podporu 23 poslancov. OĽANO... Čítať ďalej
17 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik