Minister vnútra ako popredný filozof: "Demokracia nie je písmo raz a navždy vytesané do kameňa, je to živý organizmus"
15 | 09 | 2022 I Ivan Mihale

Demokracia nie je písmo raz a navždy vytesané do kameňa, je to živý organizmus, o ktorý je potrebné sa každodenne starať, ochraňovať a podporovať ho. Pri príležitosti štvrtkového Medzinárodného dňa demokracie to uviedol minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) na sociálnej sieti.

"DNES JE MEDZINÁRODNÝ DEŇ DEMOKRACIE. Pred 15. rokmi OSN vyhlásila 15. september za Medzinárodný deň demokracie, ktorý si pripomíname práve dnes, začal fakticky minister vnútra.

Filozofické okienko

"Demokracia je stáročia budovaná a zdokonaľovaná forma politického systému: stojaceho na jasných hodnotách, premietajúcich sa do jasných pravidiel fungovania, ktoré sa uplatňujú a rešpektujú. Demokracia zároveň ale nie je písmo raz a navždy vytesané do kameňa – je to živý organizmus, o ktorý je potrebné sa každodenne starať, ochraňovať a podporovať ho." Pokračoval Mikulec.

Zároveň dodal a poukázal, že "žijeme v politicky aj ekonomicky náročných časoch, ktoré testujú naše demokratické presvedčenie, jeho odolnosť a životaschopnosť. Nenechajme sa nepriateľmi demokracie zastrašiť alebo zmiasť. S totalitnými a nedemokratickými režimami a praktikami máme svoju skúsenosť a už sme ich v minulosti v rámci civilizovaného sveta odmietli."

Na rezort ministerstva vnútra sa môžeme spoľahnúť

"Užívajme a chráňme každodenne našu slobodu, ľudské, politické, občianske alebo ekonomické práva a bezpečnosť. Náš rezort vnútra ako jedna z kľúčových štátnych inštitúcií bude v tomto úsilí naďalej aktívne a plne nápomocné." Doplnil minister Mikulec a tým nás všetkých ubezpečil, že je všetko v najlepšom poriadku.

Matovič závažne obvinil Pellegriniho. Slová analytika hovoria za všetko! (VIDEO)
V utorok, popri všelijakých iných obvineniach, vyslovil Igor Matovič aj závažné obvinenie Petra Pellegriniho. To zaujalo aj bezpečnostného analytika Juraja Zábojníka. Utorkové obvinenie Minister financií Igor Matovič (OĽaNO) v utorok v parlamente... Čítať ďalej
15 | 09 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik