SaS sa ozýva! Naivní voliči sú ohlupovaní! Právny štát bol odovzdaný
14 | 09 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Týmto smeráckym ťahom sa len potvrdzuje, že takzvaná “protikorupčná koalícia” nie je nič iné ako ohlupovanie naivných voličov," komentuje na sociálnej sieti Alojz Baránik (SaS) vládny návrh Eduarda Hegera, aby za ministra spravodlivosti bol vymenovaný Viliam Karas. Viliam Karas, bývalý predseda Slovenskej advokátskej komory sa ministrom spravodlivosti stal. Alojz Baránik kritizuje. 

"Vieme, ako to bolo so smeráckym ministrom Borecom a vieme ako to bude s týmto Smerodináckym ministrom “spravodlivosti," píše na sociálnej sieti Alojz Baránik (SaS) a nešpecifikuje bližšie, čo má konkrétne na mysli. 

Baránik je presvedčený, že právny štát bol už dávno odovzdaný koalíciou strane Sme rodina a jedine strana SaS bola tá, ktorá trochu podľa neho komplikovala tento systém.

Nomináciou a vymenovaním Karasa za ministra spravodlivosti sa podľa Baránika systém uzavrel.

"Aj na Ministerstve spravodlivosti budú vládnuť záujmy tých, ktorí si v minulosti dosadili predchádzajúceho šéfa advokátskej komory," tvrdí Baránik.

"Premiér Eduard Heger navrhol prezidentke, aby sa ministrom spravodlivosti stal predseda Slovenskej advokátskej komory Viliam Karas. Ten sa zastáva generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Za ministra zahraničných vecí navrhol Heger Rastislava Káčera a za ministra hospodárstva Karola Hirmana," dodal Baránik.

Všetci navrhnutí ministri boli prezidentkou Zuzanou Čaputovou do funkcie vymenovaní. (pozn.red.)

Srbsko zakázalo Europride, EÚ je sklamaná a vyzýva, aby stáli na dobrej strane histórie
Komisárka EÚ pre ľudské práva Dunja Mijatovičová žiada srbské orgány, aby „stáli na dobrej strane histórie“. Reaguje na to, čo v utorok uviedlo srbské ministerstvo vnútra: "...zakazuje sprievod Europride plánovaný na sobotu v Belehrade." Komisárka... Čítať ďalej
14 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik