Americké posily v Poľsku!
14 | 09 | 2022 I Milan Laca

Do Poľska dorazili dve americké lode s výsadkovými jednotkami.

Americké obojživelné útočné lode s námornou pechotou priplávali  do Poľska, informuje dziennik.pl . "Plavidlá USS Gunston Hall a USS Kearsarge kotvia v prístavoch Trojmestia - Gaňsk, Gdynia a Sopoty" napísali noviny.
Odpočívajú 
Podľa denníka, výsadková loď USS Kearsarge vplávala do prístavu Gdynia a zakotvila na francúzskom nábreží. Mestský portál trojmiasto.pl napísal, že loď tam zostane do budúceho pondelka. Počas tejto doby musí doplniť zásoby a zabezpečiť odpočinok pre posádku. USS Kearsarge zároveň nahradila USS Gunston Hall na francúzskom nábreží, ktorá priplávala do Gdaňska deň predtým a kotvila v slobodnej colnej zóne v Novom prístave.
Požiadavka Volodymyra Zelenského je priam neuveriteľná!
Spojenci Ukrajiny by sa mali právne zaviazať, že budú krajine poskytovať veľké dodávky zbraní a niekoľko desaťročí investovať do jej obrany. Uvádza sa to v správe, ktorá skúma alternatívy k vstupu Ukrajiny do NATO. Informuje o tom TASR na základe... Čítať ďalej
13 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR
Aké sú to lode...
Výsadková loď triedy Wasp USS Kearsarge je vlajkovou loďou 22. námornej expedičnej sily Spojených štátov amerických . Dlhá je 257 metrov, široká 60 metrov. Posádku lode tvorí viac ako dvetisíc ľudí.
Loď  USS Gunston Hall s 413 člennou posádkou pojme 402 výsadkárov,   je vybavená aj vyloďovacími člnmi,  alebo  vznášadlami. Na korme lode je plocha pre vrtuľníky.
Sú pripravení
Poľský špecializovaný portál defense24.pl napísal, že "na oboch lodiach sú oddiely námornej pechoty, ktoré neustále trénujú, zlepšujú svoju fyzickú formu a sú v stave pripravenosti na možné akcie." Podľa komentátora Defence24, poručíka Maximiliána Duru, možno kroky amerických námorníkov vnímať ako „demonštráciu sily v Baltskom mori“. Dura dodal, že lode ako USS Kearsarge nikdy predtým nevstúpili do Baltského mora.
Kadyrov opäť straší
Kadyrov informoval o „zaujímavom prekvapení“ pre ozbrojené sily Ukrajiny. Čečenský vodca Ramzan Kadyrov povedal, že bojovníci z republiky pripravili pre ukrajinské formácie "zaujímavé prekvapenie" a čoskoro sa o ňom dozvieme. "Zatiaľ neukážem... Čítať ďalej
12 | 09 | 2022 | Milan Laca
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik