Víťazstvo Uhríka je podľa Lucie Ďuriš Nicholsonovej celkom možné
13 | 09 | 2022 I Alica Kočišová

"Populisti začali spolupracovať s neofašistami, lebo nemajú skutočný program. Pricucnú sa k sexi téme, ktorá v spoločnosti práve letí. A z neonacistických strán sú legitimizovaní partneri, ktorých už volič môže voliť bez zábran." Citát Lucia Ďuriš Nicholson.

Lucia Ďuriš Nicholsonová, poslankyňa Európskeho parlamentu najnovšie predstavila svoju úvahu na sociálnej sieti o hrozbách, ktoré Slovensko čakajú v prípade, ak sa poberieme cestou krajnej pravice a populistov, ako sa to podľa nej v súčasnosti deje pri "fašizoidných" stranách vo Švédsku a Taliansku.

Víťazstvo Uhríka je podľa nej celkom možné

Vo svojom statuse uvádza Lucia Ď. Nicholsonová, že víťazstvo Uhríka je celkom možné. Tak ako vo Švédsku a Taliansku krajná pravica a populisti. Pričom, ako píše, donedávna boli fašizoidné strany Švédski demokrati a Bratia Talianska politickými vyvrheľmi, s ktorými nikto nechcel spolupracovať. Nálady v tamojšej spoločnosti však zmenil príliv migrantov. Podľa jej informácií, Švédski demokrati sú druhou najsilnejšou stranou vo svojej krajine aj napriek tomu, že ide o neonacistickú stranu. Líderka talianskej neofašistickej strany Bratia Talianska - Giorgia Meloni vyzerá byť nezastaviteľná na ceste stať sa premiérkou. 

Čo stojí za ich úspechom?

"S neofašistami začali spolupracovať populisti, keďže nemajú skutočný program, vždy sa pricucnú k sexi téme, ktorá v spoločnosti práve letí. V Taliansku je to Berlusconiho Forza, vo Švédsku Strana umiernených. A tak sa z osamotených neonacistických strán s nulovým koaličným potenciálom stali legitimizovaní partneri. Volič stratil zábranu dať im svoj hlas." - píše europoslankyňa.

Eduard Heger: Nenecháme sa rušiť pri práci...a "lebo" Fico!
Eduard Heger (OĽaNO), premiér Slovenska, reaguje na rozhodnutie Zuzany Čaputovej vyhlásiť referendum. Rozhodnutie prezidentky akceptuje a vyveštil, čo podľa neho urobí Robert Fico, predseda opozičnej strany SMER - SD. V pondelok, 12. septembra o... Čítať ďalej
13 | 09 | 2022 | Gabriela Fedičová

Hrozby, ktoré na nás číhajú

Nicholsonová predpovedá, že na Slovensku vzrastie chudoba a mnohí uviaznu v pasci chudoby. Kvôli cenám energií skončia fabriky výrobu, nezamestnanosť vzrastie. A človek s neistou situáciou sa nestará o životné prostredie, preto sa neriešia zelené témy. Ľudia podľa jej slov potrebujú v ťažkých situáciách konkrétneho nepriateľa, ktorého zo svojho neľahkého osudu môžu obviňovať. U nás nie je problém s migrantmi, preto si nájdu iného vinníka. "Fašisti a populisti im vinníka ponúknu: Bude to liberál! Homosexuál! Cigán!" uvádza v príspevku a tvrdí, že tieto témy sú vymyslené.

Podľa Nicholsonovej by sa mali voliči v budúcich voľbách zamýšľať, kto ponúka skutočné riešenia pre existenciálne problémy, v ktorých sa ocitli. Upozorňuje, že aj u nás dochádza k netradičnému spájaniu odlišných názorov a postojov: "S fašizoidným Uhríkom a jeho Republikou už spolupracuje Smer Róberta Fica. Kollárove populistické videá, v ktorých straší „úchylnými buzerantmi“, „trans-gender ľuďmi“ a migrantmi, akoby písal Miňo Mazurek. No a v horlivom boji za tradičné slovenské rodiny sa hlasy fašistov hodia aj bývalému bojovníkovi proti fašistom, Igorovi Matovičovi. Uhrík sa na finále nebude hnusiť ani Pellegrinimu."

Prekvapujúce rozhodnutie koaličného poslanca Patricka Linharta zo Sme rodina!
Poslanec NR SR Patrick Linhart (Sme rodina) je zatiaľ rozhodnutý. Či v rozhodnutí vypovedať koaličnú zmluvu zotrvá sa ukáže 13. septembra. Mikulca by odvolal "V prípade odvolávania ministra vnútra, Romana Mikulca, budem hlasovať za jeho... Čítať ďalej
13 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik