Poskytnúť prvú pomoc a zachrániť tak život môže každý bez ohľadu na vek
10 | 09 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Poskytnúť prvú pomoc a zachrániť tak život môže každý, bez ohľadu na vek. Pripomína to Slovenský červený kríž (SČK) pri príležitosti svetového dňa prvej pomoci. Tohtoročnou témou je Celoživotné vzdelávanie v oblasti prvej pomoci.

Tento deň pripadá od roku 2003 každoročne na druhú septembrovú sobotu. "Cieľom tejto iniciatívy je zvýšiť povedomie laickej verejnosti o významnej úlohe prvej pomoci v každodenných a krízových situáciách," ozrejmila Silvia Kostelná zo SČK.

Slovenský červený kríž učí, ako poskytnúť prvú pomoc v materských, základných aj stredných školách. "Mnohí školitelia prvej pomoci SČK sú z radov pedagógov a vyučujú prvú pomoc ako nepovinný predmet na základných a stredných školách," podotkla Kostelná. Dodala, že študenti si vedomosti zopakujú v kurzoch prvej pomoci pri príprave na vodičský preukaz.

Okrem toho realizujú územné spolky SČK výučbu prvej pomoci prostredníctvom osem, 16 a 33-hodinových akreditovaných kurzov. Uskutočňujú sa počas celého roka a sú určené širokej verejnosti. Vedú ich lekári, záchranári a profesionáli z praxe. Viac informácií o kurzoch je dostupných na webe redcross.sk.

Priláka vás Desmod na Deň hasičov?
Ukážky hasičskej techniky, zásahu pri dopravnej nehode či predstavenie práce leteckých záchranárov čakajú návštevníkov sobotného Dňa hasičov. Podujatie sa koná v areáli bratislavského výstaviska Incheba. V rámci sprievodného programu sa predstaví... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik