Peter Pčolinský pozná vinníka krízy
10 | 09 | 2022 I Eka Balaskova

Podpredseda koaličného hnutia Sme rodina v rozhovore označil vinníka koaličnej krízy, ale prezradil aj, že volebné prieskumy pre neho nie sú dôveryhodné. Navyše nie je isté, či sa Sme rodina do parlamentu vôbec dostane.

Prízvukuje odborníkov

Podľa Petra Pčolinského je jedno, aké mená sa spomínajú. Pre neho je podstatné, že sa s OĽaNO a Za ľudí dohodli, že do ministerských kresiel nezasadnu politickí nominanti.

"Budú to ľudia, ktorí s politikou nemajú nič spoločné. No budú to ľudia patriaci v danej oblasti, rezorte alebo ministerstve medzi odborníkov. Budú to nepoliticky aktívni ľudia, odborní v danej oblasti," povedal v rozhovore, kde parafrázoval predsedu hnutia Borisa Kollára, ktorý sa vyjadril, že si nedelia fleky, ale si delia problém a tak k tomu mienia aj pristupovať.

Alojz Hlina pred ministerstvo financií rozložil 47 stoličiek
Predseda strany Umiernení ich tam dnes doviezol ako výzvu ministrovi financií. Hovoria o tom, že v parlamente je pre neho miesta dosť. Je minister financií prilepený na jeho stoličke? "Dnes sme mu pred ministerstvo financií priniesli 47... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Nemá odpoveď

"Uvidíme, ako bude od budúceho týždňa fungovať parlament, keďže v utorok začína schôdza národnej rady. Uvidíme, či budeme vôbec uznášaniaschopní, či budú prechádzať návrhy zákonov, či budú prechádzať pozmeňovacie návrhy," odpovedal Pčolinský na otázku fungovania menšinovej vlády, pričom zduplikoval, že "kúriť a svietiť" tu do najbližších volieb nemá zmysel 

"V tom prípade, ak to fungovať nebude, sme jednoducho za predčasné voľby," tvrdí poslanec.

Vinník krízy

"Poviem to trošku s humorom - Igor Sulík. To znamená aj jeden, aj druhý," odpovedal na žiadosť redaktora, aby označil jedného vinníka koaličnej krízy. 

Irelevantné volebné prieskumy

"Treba si spomenúť na veľkolepú kampaň strany Sieť na čele s Radoslavom Procházkom a na veľkolepú kampaň strany Za ľudí, ktorej lídrom bol bývalý prezident Andrej Kiska. Pripomínam aj obrovskú megakampaň Progresívneho Slovenska," upozorňuje Pčolinský na strany, ktoré v prieskumoch ukazovali pekné čísla, no po voľbách dopadli ďaleko horšie. Dnes preto považuje reči o tom, ako dopadnú voľby za irelevantné. Či už budú voľby v normálnom termíne, alebo o pol roka, všeličo sa, ako v rámci domácej, tak zahraničnej politickej scény, ešte môže udiať. Že by sa zopakovala táto vládna zostava, je však podľa neho nereálne.

Lipšic: Gauneri nás spochybňovali vždy. Teraz majú viac priestoru
Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic tvrdí, že necíti podporu zložiek, od ktorých ju očakával a tiež sa k mnohým ľuďom vyjadriť odmietol. Dodáva, že stretnúť sa s Generálnym prokurátorom mu úplne stačí raz za štvrťrok. K Dušanovi... Čítať ďalej
09 | 09 | 2022 | Eka Balaskova

Žilinský "trapas"

"Veľmi nás to mrzí a boli sme veľmi nemilo prekvapení. Zlyhal ľudský faktor. Splnomocnená osoba, ktorá mala doručiť kandidátky, žila v tom, že to stačí doručiť do konca mesiaca. Deadline však nebol do 31. ale len do 30. augusta. Nás mrzí, že kandidáti, ktorí sa pripravovali na kampaň v  Žiline, strácajú možnosť kandidovať," hovorí Peter Pčolinský o zlyhaní Sme rodina vo voľbách do VÚC, kde hnutie kandidátov "nestihlo" zaregistrovať. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik