Lekárka prehovorila o príčine úmrtia kráľovnej Alžbety
10 | 09 | 2022 I Diana Zaťková

So zaujímavým poznatkom prišla austrálska lekárka Deb Cohen-Jonesová. Tá si totiž všimla modrú ruku na poslednej fotke kráľovnej Alžbety II., na ktorej prijíma novú premiérku Trussovú. Práve to podľa nej svedčilo o tom, že sa kráľovnín zhoršuje a zostáva jej iba niekoľko dní života, píše český Blesk.

Kráľovná Alžbeta novú britskú premiérku Liz Trussovú privítala na svojom milovanom škótskom zámku Balmoral. Jednalo sa o výnimočnú vec, pretože väčšinou kľúčové povinnosti vykonávala v Buckinghamskom paláci. Britská panovníčka prišla političku privítať v kockovanej sukni a svetri.

V ruke mala palicu, ktorú si pomáhala pri chôdzi. Počas stretnutia vznikli jedny z posledných fotografií kráľovnej pred smrťou. Alžbeta na snímkach pôsobila veľmi krehko. Austrálska lekárka Deb Cohenová-Jonesová si však všimla ešte niečo, čo podľa jej názoru svedčilo o tom, že je na tom kráľovná zdravotne veľmi zle.

Modrofialové škvrny na rukách

Kráľovná totiž mala na rukách modrofialové škvrny. K takému javu podľa lekárky dochádza, keď srdce nie je schopné účinne pumpovať krv. Pre britský denník Daily Mail dodala, že krvný tlak pomaly klesá a prietok krvi v tele sa spomaľuje. Končatiny preto začínajú byť studené.

„Mohlo by ísť o dôkaz periférneho cievneho ochorenia. Je to porucha krvného obehu, ktorá spôsobuje zúženie, zablokovanie alebo kŕče ciev mimo srdca a mozog,“ popísala lekárka. „Niekedy môže vyústiť do srdcového zlyhania alebo zlyhania iných orgánov, ktoré sa dostatočne neprekrvujú,“ dodala. Príčina smrti panovníčky stále nie je oficiálne známa.

Kráľ Karol III. sa prvýkrát prihovoril verejnosti ako nový monarcha
Nový britský kráľ Karol III. sa v piatok podvečer prvýkrát prihovoril verejnosti prostredníctvom videopríhovoru. Zosnulú Alžbetu II. v ňom označil za inšpiráciu pre neho samého aj celú kráľovskú rodinu a prisľúbil, že bude pokračovať v jej... Čítať ďalej
10 | 09 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik